Že ta teden Mclaren-Renault z Alonsom za volanom?

0

Ekipa Mclaren naj bi bila tik pred prekinitvijo pogodbe s Hondo in sklenitvijo dogovora z Renaultom za dobavo pogonskih sklopov v prihodnji sezoni.

V ozadju VN Italije so potekala intenzivna pogajanja o prihodnosti Mclarna z novim dobaviteljem pogonskih sklopov. Pričakovan razplet o katerem se govori v padocku naj bi pomenil sklenitev partnerstva med Mclarnom in Renaultom, Honda pa naj bi dobavljala motorje ekipi Torro Rosso.

Posledično bi pri Mclarnu ostal tudi Fernando Alonso, ki je po dirki v izjavah dal vedeti, da je naklonjen takšni rešitvi:

“Vsi vemo kaj Renaultovi agregati zmorejo. Red Bull je konstantno na stopničkah. Kot voznik lahko bolj ali manj sam izberem, kje bom dirkal v prihodnosti, a Mclaren je druga najuspešnejša ekipa v zgodovini F1 in želijo ponovno zmagovati. Kot del te ekipe to želim tudi sam.”

“Ta teden bo za prihodnost Mclarna zelo pomemben. Upam, da bo vse jasno še pred Singapurjem.”

Tudi šef Mclarna Zak Brown je potrdil, da je ekipa iz Wokinga sredi intenzivnih pogajanj s francoskim proizvajalcem in, da bi sklenitev pogodbe bržkone prepričala tudi Fernanda Alonsa, da ostane pri Mclarnu.

Red Bull naj bi imel na podlagi pogodbe pravico veta na to, komu bi lahko Francozi dobavljali pogonske sklope, a je Christian Horner že zagotovil, da se pri Red Bullu ne bodo vmešali v morebitno sklenitev partnerstva.

Fernando Alonso naj bi v prihodnji sezoni dirkal za Mclaren Renault
vir: THISISF1
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje