Williams na vrhu v nalivu Monze.

0

Zjutraj nas je v Monzi pričakalo deževno vreme in tretji prosti trening se je začel v močnem nalivu. Začetek treninga je bil posledično prestavljen, saj je vodstvo dirke ocenilo, da je dirkanje v teh razmerah prenevarno. Problematična je bila zlasti stoječa voda na zadnji ravnini in v Parabolici. Varnostni avto je krožil po stezi, dirkači pa so ostali v garažah.

Zjutraj nas je v Monzi pričakal hud naliv. Foto:F1

Dež je nato le nekoliko prenehal, dočakali smo zeleno luč in trening se je končno začel ob 11.44. Prva sta na stezo zapeljala dirkača Red Bulla, moštva pa so na bolide namestile gume za močan dež. Dirkači so bili po radijskih zvezah opozorjeni, da naj vozijo ekstremno previdno in se izogibajo robnikov.

Nismo videli veliko akcije. Večina dirkačev je zapeljala zgolj na instalacijski krog, saj niso želeli prav ničesar tvegati. Dirkači so se hitro izmenjevali v vodstvu, rezultati pa so praktično brezpredmetni saj je čas postavilo zgolj sedem dirkačev.

Vreme naj bi se do kvalifikacij vendarle nekoliko umirilo, vsekakor pa nas bržkone čakajo kaotične kvalifikacije saj je težko verjetno, da bi se steza povsem posušila.

Kvalifikacije bodo ob 14:00

Rezultati:

Official F1 Live Timing

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje