Vettel z izjemno predstavo na Pole Positionu!!

0

Sebastian Vettel je s fantastično predstavo premagal odlična Red Bulla in bo jutri kot prvi začel VN Singapurja. Lewis Hamilton je zasedel zgolj 5. mesto.

Q1

Na akcijo ni bilo treba dolgo čakati saj so dirkači nemudoma zapeljali na stezo, takoj tudi oba Ferrarija, ki sta takoj zasedla vrh razpredelnice. Kmalu so sledili tudi ostalo in Red Bulla sta hitro potrdila odlično formo in zasedla prvi dve mesti s prednostjo skoraj sekunde pred konkurenco. Še najbližje jima je prišel Lewis Hamilton, ki je zaostal slabe pol sekunde.

Izpadli so Ericsson, Wehrlein, Massa, Stroll in Magnussen.

Q2

Drugi del se je začel silovito. Ferrarija sta odprla karte in z odličnimi časi odprla prvo serijo časov. Sledil je odgovor Red Bulla in Verstappen je še za desetinko izboljšal Vettlov čas. Mercedes je nekoliko zaostal, Vandoorne pa je še naprej vozil odlično in se uvrstil takoj za Britanca, medtem ko Alonsu prvi poizkus ni uspel. Sledila je druga serija in prav vsi dirkači so še enkrat zapeljali na stezo. Verstappen je še izboljšal svoj čas, Ricciardo je prišel na drugo mesto, Kimi Raikkonen pa na tretje. Prvih pet dirkačev pa sta ločile dobri dve desetinki in čakal nas je triler v zadnjem delu kvalifikacij.

Izpadli so Palmer, Perez, Kvyat, Ocon in Grosjean.

Q3

Sledil je le še zaključni boj za najboljša štartna mesta. Na progo sta takoj zapeljala oba Mclarna in tudi Carlos Sainz. Kmalu pa so sledili tudi vsi favoriti. Vsi dirkači so eden za drugim nizali izjemne kroge. Vettel je z izjemnim časom 1:39.669 prišel pred oba Red Bulla, Kimi Raikkonen pa je z zaostankom štirih desetink zasedel četrto mesto. Proga je postajala vse hitrejša in vsi dirkači so vse stavili na zadnje hitre poizkuse, kjer je Vettel s fantastičnim krogom le še potrdil Pole position.

Dirka bo jutri ob 15:00

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje