Vettel dominantno, Mercedes daleč zadaj!

0

Sebastian Vettel je nakazal, da Ferrari z velikim posodobitvenim paketom misli resno. Nemec je bil z rekordom kroga daleč pred konkurenco. Drugi je bil Kimi Raikkonen, tretji pa Daniel Ricciardo.

Drugi prosti trening se je začel na stuhi stezi in ekipe je čakal natrpan urnik da opravijo zastavljene programe. 

Večina dirkačev je takoj zapeljala na stezo na srednje trdih Soft gumah. Ferrarija sta začela najhitreje in takoj zasedla vrh razpredelnice, za trenutek pa je na prvo mesto prišel Verstappen, dokler ni Vettel še izboljšal najhitrejši čas.

Mercedes je bil še naprej nekoliko zadržan, na Soft gumah pa sta Hamilton in Bottas kar precej zaostala. Oba pa sta imela obilo težav z uravnoteženostjo srebrne puščice.

Sledile so simulacije kvalifikacij na SS gumah, ki sta jih otvorila dirkača Red Bulla. Ricciardo je prišel na prvo mesto, Verstappnu pa krog ni najbolje uspel. Na sceno sta nato stopila oba Ferrarija, najprej je Raikkonen brez težav prišel na vrh, Vettel pa je še za šest desetink izboljšal Finčev čas in postavil izjemen rekord kroga.

Ferrarijeva dirkača sta prikazala odlično formo

Ferrari je definitvno pokazal zobe in zdi se, da velik posodobitveni paket, ki so ga rdeči pripeljali v Sepang vsaj na začetku deluje zelo dobro. Mercedesa tudi na najmehkejših gumah nista prišla blizu, Hamilton pa je zaostal skoraj sekundo in pol.

Mercedes je imel veliko težav z uravnoteženostjo svojega bolida, Foto:f1

Znova je presenetil Fernando Alonso, ki je prišel pred oba Mercedesa na odlično 5. mesto. 

V zadnjem delu treninga so ekipe opravile simulacije dirke in tudi s polno posodo za gorivo sta Ferrarija delovala izjemno. Mercedesa sta v simulaciji dirke delovala popolnoma izgubljeno in srebrne puščice čaka v nadaljevanju vikenda precej dela.

20. minut pred koncem smo videli rdečo zastavo in prekinitev treninga. Romain Grosjean je močno trčil v zaščitni zid, ko mu je ob vožnji čez robnike razneslo gumo. Počasni posnetek je pokazal, da je Francoz zapeljal čez poškodovan robnik, napaka, ki si je organizatorji ne bi smeli privoščiti. Treninga je bilo posledično predčasno konec.

Grosjeanu je na poškodovanem robniku raztrgalo gumo, Foto: F1

Rezultati:

Sektorji:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje