Verstappen: Ricciardo je hiter, ampak jaz sem hitrejši

0

Max Verstappen do tega trenutka ni imel naiboljše sezone, a mladi nizozemski super zvezdnik ob vseh težavah ni izgubil samozavesti. Max je prepričan, da je hitrejši od moštvenega kolega in meni, da potrebuje le nekaj več sreče, da se bo nesporna hitrost odrazila tudi v točkovanju za svetovno prvenstvo.

Verstappen poudarja, da je imel v dosedanjem delu sezone obilo smole z nezanesljivostjo svojega bolida.

“Kaj lahko naredim? Lahko se zgolj osredotočim na pozitivne stvari in to so kvalifikacije. Hitrost je tukaj in tudi na dirkah sem bil vselej v dobrem položaju preden se je zgodilo kaj nepričakovanega.”

Max je hkrati zanikal, da naj bi njegov agresiven stil vožnje vplival na pogoste odstope v letošnji sezoni.

“Moj pristop je pravi. Sem hiter in zakaj bi karkoli spreminjal?”

“Na telemetriji lahko vidimo, da ne delam nič narobe, ali drugače kot Daniel. Zanimivo pa je, da se vselej kaj zgodi na mojem bolidu.”

“Ricciardo je znan po temu, da je odličen na en hiter krog, toda letos sem hitrejši, v povprečju za 3 do 4 desetinke, kar je precej.”

“Sem zelo samozavesten in hkrati iskren. Vse kar si želim je zmagovalni bolid. Vzdušje v ekipi je zelo dobro in tudi dirkalnik je hiter. V ovinkih smo zelo dobri, a velikokrat moramo uporabiti več “downforcea”, da kompenziramo naš deficit v moči motorja.

Vsekakor smo na pravi poti, toda vse ni v naših rokah. Naš bolid pa je in narediti moramo vse, da iz njega potegnemo maksimum.

Max Verstappen: “Sem hiter, potrebujem le malenkost več sreče.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje