Verstappen napovedal boj za Pole! Ferrari in Mercedes bližje vrhu…

0

Max Verstappen je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu pred VN Singapurja. Za dirkačem Red Bulla sta se zvrstila oba konkurenta za naslov svetovnega prvaka. Sebastian Vettel je bil drugi, Lewis Hamilton pa je postavil tretji čas. Odlično formo sta prikazala oba dirkača Mclarna, ki sta se uvrstila takoj za vodilno trojico.

Trening se je začel v suhem in toplem vremenu, dirkačem pa se ni pretirano mudilo na stezo. Počasi so eden za drugim zapeljali na stezo večinoma na najmehkejših US gumah. Sebastian Vettel je takoj na začetku nanizal nekaj hitrih krogov, ob tem pa znova oplazil tudi zaščitni zid. Mercedesa sta začela precej rezervirano z velikim zaostankom, Max Verstappen pa je že v prvem poizkusu še za sekundo izboljšal Vettlov čas, Ricciardo pa je z zaostankom dveh desetink prišel na drugo mesto. Še zmeraj pa so bili časi še precej oddaljeni od tistega, ki ga je včeraj postavil Daniel Ricciardo, saj so moštva v uvodnem delu treninga delali na različnih programih.

Slabe pol ure pred koncem smo videli rdečo zastavo in prekinitev treninga. Marcus Ericsson je z zadnjim delom bolida trčil v ovinku št. 19 in na stezi so ostali številni delci Švedovega bolida.

Marcus Ericsson je trčil v oviku št. 19

Ko so očistili stezo se je trening nadaljeval in sledile so simulacije kvalifikacij. Sebastian Vettel se je takoj prebil nazaj na vrh, Kimi Raikkonen pa je še naprej imel očitne težave z uravnoteženostjo svojega Ferrarija. Nemčev čas je v nadaljevanju za malenkost še izboljšal Verstappen, Hamilton pa se je tik pred koncem prebil na tretje mesto zgolj z desetinko zaostanka. Odlično formo pa sta prikazala oba Mclarna, ki sta zasedla četrto in peto mesto.

Kvalifikacije bodo ob 15:00

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje