URADNO: Gasly namesto Kvyata že v Maleziji.

0

Pierre Gasly bo že ta konec tedna v dirkalniku Toro Rossa dirkal namesto neprepričljivega Daniila Kvyata. Pri Red Bullu naj bi Rusu namenili nekaj dirk “počitka”, Gasly pa bo dobil priložnost, da si zagotovi pogodbo z italijansko ekipo v prihodnji sezoni.

Mladi up Red Bulla bo že ta konec tedna doživel svoj debi v Formuli 1. Vodstvo Red Bulla bo mlademu francoskemu dirkaču ponudilo predčasni preizkus, kjer bo lahko dokazal, da si zasluži sedež v elitnem razredu motošporta.

Potem, ko se zdi, da bo Jolyon Palmer svojo pogodbo z Renaultem oddelal do konca, bo posledično tudi Carlos Sainz še naprej dirkal za Toro Rosso. Potem, ko je Španec v Singapurju dosegel rezultat kariere si tudi moštvo iz Faenze ne more privoščiti, da bi Sainz predčasno odšel, saj so se v konstruktorskem seštevku približali Williamsu le na sedem točk zaostanka.

Daniil Kvyat je po drugi strani že celo sezono neprepričljiv. V dosedanjem delu sezone je osvojil le 4 točke, medtem, ko jih je Sainz kar 48. Rusu se, v kolikor drastično ne izboljša svoje forme, čas v Formuli 1 bržkone izteka.”

Po trenutnih podatkih naj bi Gasly za Toro Rosso dirkal v Sepangu in Suzuki, medtem, ko se dirka v Austinu prekriva s finalom japonskega prvenstva Super Formule v katerem se Francoz bori za naslov. V Zda naj bi tako ponovno dirkal Kvyat, ni pa še znano kaj se bo zgodilo v zaključnih dirkah. Najverjetneje pa bo odločitev temeljila na Gaslyevih predstavah v naslednjih dveh dirkah.

Šef ekipe Toro Rosso Franz Tost je o menjavi povedal:

“To ni Kvyatovo slovo. Še vedno ostaja del Red Bullove družine.”

“Zaradi številnih razlogov letos Daniil ni prikazal pričakovane forme. Nekaj je bilo tehničnih okvar, nekaj pa tudi njegovih napak in zato smo sprejeli takšno odločitev. Hkrati pa nam to daje tudi možnost, da bomo lahko ocenili Pierrove sposobnosti skozi celoten dirkaški vikend.”

Daniil Kvyat se v letošnji sezoni nikakor ne znajde. Uvodni del sezone je nase opozarjal predvsem s številnimi trčenji. FOTO:F1
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje