Trije kandidati za sedež pri Williamsu

0

Lance Stroll ima zaradi izdatnega očetovega finančnega vložka sedež pri Williamsu za prihodnjo sezono že zagotovljen. V Grovu pa naj bi seznam dirkačev, ki bi lahko sedli v drugi bolid skrčili na tri imena.

Potem, ko so sedeži pri najboljših ekipah zapolnjeni, Williams postaja najbolj želena destinacija. Motorsport.com poroča, da naj bi pri britanski ekipi izbor skrčili na tri imena. 

Lance Stroll ima zaradi očetovih milijonov sedež pri Williamsu že zagotovljen

Poleg sedanjega voznika Felipeja Masse naj bi to bila še testni voznik Paul di Resta in pa Robert Kubica, ki naj bi si ga pri Williamsu najbolj želeli.
Na VN Singapurja smo izvedeli, da bo poljak z Williamsovim dirkalnikom iz leta 2014 opravil še dodatno testiranje, ki bo dalo zaključno oceno, ali je Robert pripravljen na vrnitev v Formulo 1.

Kubica je na Hungaroringu že testiral Renault R.S.17, a potem, ko je postalo jasno, da bo za francosko moštvo dirkal Carlos Sainz so se vrata za Poljaka zaprla. 

Po drugi strani je tu brazilski veteran Massa, ki so mu v Grovu izredno hvaležni, ker se je po odhodu Valtterija Bottasa v Mercedes nemudoma vrnil iz pokoja. Brazilec, v primerjavi s Strollom kaže tudi zelo konkurenčne predstave na stezi in podaljšanje z Masso bi za Williams pomenilo tudi določeno stabilnost, vprašanje pa ali tudi želeno hitrost.

Felipe Massa se je po Bottasovem odhodu v Mercedes predčasno vrnil iz pokoja

Tretja možnost je Paul di Resta, sicer sedaj komentator britanske TV mreže SKY. Škot je letos na VN Madžarske že zamenjal obolelega Masso, ko je prvič sedel v bolid neposredno na kvalifikacijah in se odrezal povsem solidno. Di Resta bi se ob več odpeljanih krogih zagotovo hitro vrnil v dirkaško formo.

Paul di Resta je testni voznik Williamsa in komentator britanske SKY TV

Pri Williamsu poudarjajo, da se jim z izbiro drugega dirkača nikamor ne mudi, kar je logično, saj so zaradi sklenjenih pogodb v drugih moštvih v odličnem pogajalskem položaju, dejstvo, da bo za razvoj bolida skrbel Paddy Lowe pa je atraktivno tudi za številne voznike.

Claire Williams se ne mudi z izbiro dirkača, ki bo s Strollom tvoril vozniško zasedbo ekipe Williams
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje