Ricciardo začel najhitreje v Singapurju

0

Prvi prosti trening se je začel na vlažni progi z bistveno nižjo temperaturo zraka od pričakovane. Temperatura zraka je bila 29°C, asfalta 33°C, vlažnost 69 %, veter 0 m/s, možnost dežja 10 %.

Na začetku gredo vsi na kontrolne kroge preveriti, če je z avti vse v redu in če so ovinki tam, kjer so jih pustili lani. Od testnih voznikov imamo na progi Giovinazzija v Haasu in Gelaela v Toru Rossu. Na začetku so od glavnih igralcev več časa v boxih le bolida Mercedes Benza, a gresta hitro ven, ko je proga zadosti suha. Mercedesa začneta delo na mešanici Supersoft, medtem ko so ostali udobno na Ultrasoft. Kjub vsemu sta oba Mercedesa v območju pol sekunde okrog po tihem napovedanega Red Bulla, Ferrari pa je bolj previdno v ozadju. Ko tudi Mercedesa preideta na Ultrasoft, se začne boj zniževanja časov med njimi in Red Bullom. Medtem se Stroll vrne v bokse z okvaro menjalnika, zaradi menjave bo imel predvidoma pet mest pribitka na štartni položaj. V borbi za najhitrejši krog v prvih prostih treningih je zmagovalec Riccardo. Krog 1’42″489 je nov rekord kroga. Za njim je Vetttel, ki se je cel prosti trening skrival, nato Verstappen in oba Mercedesa, s presenetljivim Perezom med njima. Potem bodo vozniki preizkušali obnašanje in hitrost Ultrasoft gume v dolgem stintu in bomo videli skupaj z delom v drugem prostem treningu, kaj in kako se bodo odločili.

Bilo je nekaj obratov na progi, a brez bistvenih posledic. Sama proga je tudi urejena tako, da mora ob morebitnem izhodu voznik prevoziti daljšo pot pred povratkom na progo. Za sedaj lahko rečemo, da Red Bull vsekakor ni za odpis.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje