Red bulla na vrhu

0

Drugi prosti trening se je pravzaprav začel tam, kjer se je prvi končal. Temperatura zraka je 29°C, temperatura asfalta 32°C, vlaga 71 %, vetra nič in možnost dežja 10 %. Zaradi mraka so že prižgali reflektorje.

Najprej so vozniki preizkušali trše različice gum, a se zgodba ni spremenila – Ricciardo in Red Bull ostajata na vrhu. Slednji je bil v prvem delu prepričljiv na SS mešanici, tesno za njim je bil Verstappen, s katerim sta se borila, kdo bo hitrejši. Zanimivo je dejstvo, da je bil Hamilton na Soft gumi, kljub napovedim, hitrejši od Vettla na isti trdoti (govorimo o redu 0,5 sekunde). Stroll je imel v fp1 težave z menjalnikom. Kar nekaj voznikov je pustilo sledi na zidovih, a ni bilo kakšnih večjih zapletov, le Vettel je prevrnil reklamno tablo in so zato vklopili virtualni varnostni avto.

Po končanem stintu na trši različici so vozniki poizkušali long run na rabljenih ultrasoft gumah, kar je dalo presenetljive rezultate, predvsem v hitrosti Red Bulla po petnajstih krogih. V drugi vrsti sta se pojavila tudi oba Mercedesa, medtem ko Vettlov Ferrari, kljub odličnim segmentom, ni zaključil hitro kroga, zato tabela časov ne kaže pravilnih vrednosti. Na koncu sta Hamilton in Vettel spet poizkusila Soft mešanico in Britanec je bil hitrejši na krog približno 3 desetinke. Nov rekord kroga, ki ga ima Riccardo, pa je 1’40″852. Omeniti je potrebno tudi izjemne rezultate McLarna, Renaulta in Force Indije, a vse v luči dejstva, da Ferrari (še) ni pokazal vsega. Vseeno so nekateri vsaj zaenkrat postavili na glavo govorjenja mnogih poznavalcev, ampak točke in zmaga se delijo v nedeljo.

Zvečer bo objavljena podrobna analiza časov.

Simon Jazbec

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje