Red Bulla dominirala v deževnem Sepangu

0

Max Verstappen je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pres VN Malezije v Sepangu. Trening se je začel v močnem dežju steza pa se je nato hitro sušila. Daniel Ricciardo je postavil drugi čas, tretji pa je bil Fernando Alonso.

V Sepangu nas je pričakala znana slika. Močan naliv je močil stezo in proga je pričakovano samevala. Dirkači pa znova niso najbolj zaupali Pirellijevim dežnim gumam. Trening je bil najprej prestavljen za nedoločen čas, dež pa se je nato le nekoliko umiril.

V Sepangu nas je pričakal močan naliv. Foto:F1

Čakali smo na debi Pierra Gaslya, ki je v bolidu Torro Rossa zamenjal Daniila Kvyata. Charles Leclerc pa je dobil priložnost v Sauberju.

Pierre Gasly je debitiral v F1, Foto: F1

Po dobre pol ure čakanja, da se je dež nekoliko umiril smo končno dočakali začetek. Na stezo pa sta zapeljala oba Ferrarija in Alonso. Sledili so tudi ostali, a le na instacijski krog. 

Na prve čase smo morali čakati še nadaljnje pol ure, ko je Daniel Ricciardo na stezo zapeljal na gumah Intermediate. Proga je bila pripravljena za dirkanje in večima dirkačev je z gumami za rahel dež vendarle pričela z dirkanjem.

Oba Red Bulla sta takoj zasedla vrh razpredelnice, dirkališče pa je bilo še zmeraj zelo spolzko in številni dirkači so imeli kar nekaj težav, Sebastian Vettel pa si je privoščil tudi izlet na travo.

Dirkači so imeli na spolzki progi precej težav, Foto F1

Steza se je hitro sušila, časi so padali Ricciardo in Verstappen pa sta še naprej dominirala in bila več kot dve sekundi pred konkurenco. Na tretje mesto pa se je z zaostankom sekunde in pol prebil Fernando Alonso.

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje