Porsche v Monzi potrdil interes za vstop v Formulo 1

0

Predstavniki nemškega avtomobilskega proizvajalca Porsche so v okviru dirkaškega vikenda v Monzi potrdili, da resno razmišljajo o sodelovanju v Formuli 1 ob predvideni spremembi pravilnika leta 2021.

Izvršni direktor podjetja iz Stuttgarta Lutz Meschke se je v zakulisju VN Italije sestal z Rossom Brawnom in ostalim vodstvom Formule 1. Čeprav Porsche od katastrofalne sezone z ekipo Footwork Arrows leta 1991 ni neposredno vključen v F1, kljub temu že vrsto let sodeluje na komercialni ravni s sponzorstvom za svoj “Porsche Super Cup”, ki je del spremljevalnega programa F1 dirk.

Glede na dejstvo, da Porsche ob koncu sezone opušča svoj LMP1 projekt in vstopa v prvenstvo Formule-E, bi posledično hibridna era v Formuli bila logičen korak v razvoju nemške znamke. Meschke je to za Motorsport.com tudi potrdil:

“F1 je lahko eden od naslednjih korakov. Kot veste je Formula-E za nas zelo pomembna in Formula 1 je zmeraj zanimiva tema. Smo pa tudi v dobrih pogovorih o novih motorjih leta 2021.

Na vprašanje ali so naklonjeni ideji o tehnološko manj kompleksnem dvojnem turbo V6 motorju je je Meschke odgovoril, da vsekakor:

“Absolutno. V Formuli 1 je potrebno zmanjšati stroške in to je dobra možnost, da uresničimo ta cilj. Zaenkrat pa razmišljamo o vstopu zgolj, kot dobavitelj pogonskih sklopov.”

Ta trenutek se kot potencialne partnerje za nemškega proizvajalca omenja predvsem moštva Williams, Red Bull in Mclaren.

Porsche resno razmišlja o vstopu v Formulo 1
Vir: Motorsport.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje