MERCEDESA TIK PRED FERRARIJEM NA DRUGEM PROSTEM TRENINGU.

0

Tudi drugi prosti trening sta na vrhu končala oba dirkača Mercedesa. Tokrat Bottas pred Hamiltonom. Sebastian Vettel pa je tokrat na tretjem mestu zaostal le dobro desetinko. Presenetila sta oba Mclarnova dirkača, ki sta trening končala na 7. in 8. mestu.

Dež se je poslovil in drugi trening se je začel v sončnem vremenu. Večina dirkačev je na prvi stint zapeljala na srednje trdih Soft gumah. Kimi Raikkonen je imel že v prvem hitrem krogu nekaj težav saj je blokiral kolesa in zgrešil drugo šikano. Je pa Finec takoj prišel nazaj v ritem in v naslednjem krogu prevzel vodstvo.

V vodstvu sta se nekajkrat izmenjala Bottas in Raikkonen, Vettel pa je imel nekaj težav z uravnoteženostjo bolida v Ascariju in Parabolici. Kmalu je na stezo zapeljal tudi Lewis Hamilton in brez težav še za tri desetinke izboljšal Bottasov čas že v prvem poizkusu.

Kimi Raikkonen je takole poskakoval po robnikih v drugi šikani; Foto:F1

Daniel Ricciardo je bil prvi dirkač, ki je zapeljal na stezo na SS gumah, a je Avstralec kljub temu za Hamiltonom zaostal kar 8 desetink.

Čakale so nas simulacije kvalifikacij na najmehkejši varianti gum. Verstappen se je prebil na tretje mesto, a še zmeraj slabe pol sekunde za Hamiltonom. Sebastian Vettel je v prvem poizkusu takoj prevzel vodstvo, Kimi Raikkonen pa je v drugem hitrem krogu prišel takoj za Vettla. Čakali smo še oba Mercedesa, ki sta  upravičila pričakovanja in zasedla prvi dve mesti, a tokrat je bila prednost pred Ferrarijem minimalna. Je pa res, da je imel Hamilton velike težave z vodljivostjo srebrne puščice skozi drugo šikano. Za trenutek je trening z rumenimi zastavami prekinil Stroll, ki se je zavrtel v Ascariju. Presenetila sta oba Mclarna. Stoffel Vandoorne je z Mclarnom trening končal na odličnem sedmem mestu, moštveni kolega Fernando Alonso pa le mesto za njim.

Hamilton je imel velike težave v drugi šikani. Posledično ima Britanec še kar nekaj rezerve

Dobre pol ure pred koncem so vsi dirkači začeli s simulacijami dirke s polno posodo za gorivo in posledično ni več prišlo do sprememb na razpredelnici. Carlosa Sainza pa je izdal Renaultov pogonski agregat in Španec je lahko le parkiral ob stezi. Nenavadno pri vsem je, da je imel Sainz nameščen povsem nov MGU-H element. Nekoliko kasneje pa se je v 9. ovinku ustavil Kevin Magnussen.

Tretji prosti trening bo jutri ob 11.00

Matej Plešej @F1.si

@matejf1-si

Rezultati:

Official F1 Live Timing

 

Zanimivi sektorski časi, saj sta bila oba Ferrarija najhitrejša v 1. in 3. sektorju, kjer bi zaradi dolgih ravnin pričakovali prevlado Mercedesa; Vir: Official F1 Live timing
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje