Mclaren bo razmislil o lastnih pogonskih sklopih

0

Ekipa Mclarna ima v zadnjih sezonah nemalo težav z dobavitelji pogonskih sklopov. Potem, ko so končali dolgoletno partnerstvo z Mercedesom so sklenili novo z japonsko Hondo, ki pa že tretje leto zapored v Woking dobavlja povsem nekonkurenčne agregate. Vse kaže, da bodo prihodnjo sezono Hondo zamenjali za Renault, menedžment legendarne ekipe pa resno razmišlja o razvoju lastnih pogonskih sklopov ob spremembi pravilnika leta 2021.

Šef Mclarna Zak Brown je za ESPN potrdil, da interes obstaja

“Z zanimanjem bomo spremljali kakšni bodo motorji po spremembi pravilnika in kdo vse bo še vstopil v Formulo 1. Veliko je še neznank, razmislili pa bomo tudi o proizvodnji lastnih motorjev.”

“Zdaj se moramo osredotočiti na naslednja tri leta. V tem času pa najti dolgoročno rešitev, ki bo najboljša za Mclaren.”

“Mislim pa, da se bo Formula 1 po letu 2021 z omejitvami proračunov in novimi pogonskimi sklopi razvila v zelo pozitivno smer. Je pa seveda težko že sedaj sprejemati kakšne odločitve.”

Brown pa priznava, da bi izdelava lastnih pogonskih sklopov za Mclaren predstavljala izjemen izziv, saj britanski proizvajalec super športnih avtomobilov nima tovrstnih kapacitet in izkušenj.”

“Ne proizvajamo lastnih motorjev, niti za naše športne avtomobile. To je nekaj s čimer nimamo izkušenj, saj tega še nismo počeli. Vsekakor bi to bil izredno zahtevan projekt, ki bi zahteval velike investicije.”

“Da bi za razvoj agregatov porabili na stotine milijonov dolarjev, kot se to počne sedaj si ne moremo privoščiti. Če pa se pravilnik spremeni tako, da bo izdelava motorjev bolj ekonomična bomo o tem vsekakor razmislili.”

Po vseh težavah z dobavitelji motorjev zdaj v Wokingu razmišljajo tudi o lastnih pogonskih sklopih od sezone 2021
vir: planetF1
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje