Kratkovidnost in naivnost…

0

Pri svojih člankih, analizah in komentarjih se zmeraj skušam držati neke zdrave logike, kajti  opažam, da se s časom stvari tako bistveno spremenijo, da so trditve še z včerajšnjo 99% gotovostjo postale danes diametralno nasprotne in izgleda, da smo bralci sposobni  požreti prav vsako zadevo, ki nam jo servirajo takšni in drugačni pisci.
Lep primer imamo pred očmi. Spomnite se testiranja ekip po veliki nagradi Madžarske. Navdušenje po vrnitvi Roberta Kubice, publike, ki je  prišla, evforije, in upravičenega ali neupravičenega pričakovanja, da bi Robert zamenjal Palmerja takoj po koncu poletnega odmora. Če želite lahko pogledate moje članke za nazaj in ugotovite kaj sem že takrat pisal. A začuda, vsa ta evforija, kot je začela tako se je tudi polegla in o Robertu v sedežu Renaulta se ne govori več kaj dosti oziroma prav nič (nekaj nepreverjenih glasov o Wiliamsu a NI omembe vredno).

Sedaj vse kaže  na prestop Carlosa Sainza jr. iz Tora Rossa v Renault (seveda na tisti Palmerjev sedež, ki je bil še nekaj tednov nazaj od Kubice). Vse temelji na notranjih informacijah, ki govorijo o neuradno podpisani pogodbi, predpogodbi, dogovoru. Gre za nekaj, kar nihče ni potrdil, kar nihče ni videl, a bojda bo v Maleziji Carlos v ekipi rumenih. Je možno?  Je. Je logično?  Ne, na žalost ni. Zakaj? Ker je Carlos Sainz tisti, ki je Toru Rossu privozil največ točk in, ker je Toro Rosso v kostruktorskem prvenstvu pred Renaultom im bi potencialno Toro Rosso kljub odškodnini osmih milijonov dolarjev za Sainza pomagal Renaultu, da jih prehiti v konstruktorskem seštevku in tako izgubi denarne nagrado. Seveda o tem vsi pišejo, ampak ne recite mi, da se vam zdi to logično.

V Formuli ena je značilno, da se podpisane pogodbe ne spoštuje (kdo se spomni, ko je Jean Alesi podpisal tako z Willamsom kot Ferrarijem in so morali poleg drugega dati še rdeč bolid za v Williamsov muzej, ali pa Gviedo van der Garde in Sauber, ki sta nespoštovanje podpisane pogodbe napela do skrajnosti, do možnega zasega dirkalnih bolidov). Zato sam, na vse to navdušenje dokler ne bo uradnih izjav ne bom verjel prav nič. In ker sem še malce nejeveren, bom počakal še kakšen dan ali teden po uradni objavi.

Sedaj pa, ker smo ugotovili, da se nekdo prav z veseljem igra z našim navdušenjem, oblikuje naše mnenje in nam usmerja razmišljanja, se sprašujem, kje so vsi tisti Poljski navijači, ki so prispeli na dirkališče v Hungaroringu z ogromnimi zasatavami Roberta Kubice in so pokazali pravo stadionsko navijanje, ko je slednji zapustil bokse? A je kdo slišal kje mnenje, da bi moral biti ta sporni sedež dan Robertu? Sedaj,če je kdo izmed bralcev med temu navijači naj ne jemlje preveč osebno, a sprašujem se je mogoče to, da so čez noč vsi ti navijači Roberta Kubice postali navijači Carlosa Sainza jr.??

Simon Jazbec

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje