Komentar VN Singapurja: Zmaga odpisanih

0

Ja, deževalo je, a tu je takšno vreme pogosto, tudi včeraj je. Proga je bila mokra za vse voznike enako. Za nesrečo težko krivim kogarkoli drugega, kot Sebastiana Vettla. Pa me niti ne zanima mnenje komisarjev. Imel je Pole Position, hiter avto, prednost na startni vrsti pred Mercedesom in kaj mu je bilo treba narediti? Dostojno startati in voziti naravnost. Kot, da Vettel ni vedel kaj ga čaka pa čeprav celo mi doma vemo, da Max ne bo popustil? Spominja me na Carlosa Reutermanna. Ko je v Monacu moral paziti le na to, da na startu ni zdrsnil na prehodu za pešce, je napravil prav to. Ne vem, sam, ko vidim na cesti pasji iztrebek se mu izognem, ga ne grem kar brcati. Poleg tega, po tistem, kar sem videl na počasnih posnetkih, ne Raikkonen, ne Verstappen nista spreminjala smeri. Vettel jo je, in če bo kdo rekel, da jo lahko, ker je bil spredaj, mu bom pritrdil. Dejstvo pa je, da bi se temu lahko izognil, saj se za razliko od Verstappna bori za naslov svetovnega prvaka, ne za zmago na dirki. Lahko trdimo, da je šlo za dirkaški incident a dejstvo je, da bi se Vettel lahko izognil. Tudi takšne poteze so lastnost šampionov. Poudarimo lahko, da je to prvi Nemčev odstop po več kot letu dni, a prišel je ob najmanj primernem času.

Po drugi strani je bil Lewis Hamilton po vsem kaosu prvi v prvem krogu. Prehitel je Ricciarda in se izognil tresku na začetku. Je to šampionska razlika? Mogoče, ne vem. V glavnem je tu nova zmaga in sedaj je razlika točk 28 v korist Britanca. Mercedes pa v prvenstvu konstruktorjev beži že za 100 točk. Govoril sem ,da bosta Singapur in Malezija ključni za prvenstvo in steze, ki bi bila tako pisana na kožo Ferrariju ni več. Čeprav danes Ricciardo ni bil najbolj razpoložen, bosta Red Bulla vsekakor še pošteno mešala štrene pri vrhu. Ker je to dirkanje smo lahko prepričani, da jim je malo mar za boj za prvenstvo.

Všeč mi je, da je Palmer osvojil točke in mnogim zaprl usta, všeč mi je Stroll, ki s kilometri dobiva izkušnje in je prav tako mnogim zaprl usta, tudi meni. Force Indii sta v točkah vse leto, nista nikakršno presenečenje, a lepa konstanta. Vandoornu privoščim, čeprav je bil pričakovano dober, a porazno počasen, glede na zaostanek. A najbolj vesel sem za Sainza. Danes je vozil dosti bolj odraslo od mnogih bolj izkušenih voznikov, poglejte samo njegove gume.

Za zaključek pa še moja misel. Že celotno sezono opozarjam, da ekipa Ferrarija deluje razglašeno in nemirno (pač kdaj uporabim tudi hujše izraze, a upravičeno). V kolikor bi želeli zmagati kakšno prvenstvo, morajo z vozniki doseči cilje in nehati iskati izgovore. Na koncu je Hamilton dosegel 25 točk, Vettel 0. To je dejstvo, o če-jih ne bom. Do konca je še šest dirk, zadosti točk, sprašujem pa se, ali se je ekipa Ferrarija sposobna spraviti v red, ali po bodo dokončno potrdili vse moje pomisleke.

Simon Jazbec @F1.si

@simonjazbec

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje