Komentar VN Italije: Romp romp romp romp

2

Čeprav sem oddaljen stotine kilometrov od San Catalda blizu Modene, kjer je njegov grob, se mi zdi, da ga slišim, Draka, Velikega starega, Enza, ki se obrača v svojem grobu. Drugi teden bo 70 obletnica odkar je odpeljal svojo 125 S iz tovarne. Kar smo videli ne govori nič kaj dobrega moči ekipe. A lepo po vrsti.

Lewis in Valtteri, naredila sta kar sta imela za narediti, dvojna zmaga, v samoti brez velikih problemov. Dirkala sta zelo dobro in izvlekla maksimum, čeprav smo ju bolj malo videli. Vodstvo v obeh seštevkih za svetovno prvenstvo pa je povsem zasluženo. Mene Ricciardo z vsako dirko bolj prepriča in kdor ga ni vzel v ekipo  se bo kmalu tolkel po glavi. Verstappen me presenetil ni, a je fant prekleto hiter. Kaj bo iz njega nastalo, ko nekoč le dozori bo pa še zanimivo opazovati. Stroll, Massa, Ocon in Perez so dirkali nad pričakovanji in  si prislužili moj globok aplavz. Ostali zadaj po pričakovanjih, pa tudi Fernando nas je, kot ponavadi zabaval po radijski zvezi.

Sedaj pa na jedro vsega dogajanja. Ferrari. Še sreča, da so imeli pri Red Bullu na startu pribitek startnih mest, kajti drugače bi bilo kaj več kot 5 mesto skoraj nemogoče. V najboljši perspektivi. Prehitel bi jih Red Bull z Renaultovim pogonskim agregatom o katerem ni potrebno zgubljati besed. Končna hitrost je bila še nižja od pričakovane, konkurenčnost pa nikakršna. Kdo je za to odgovoren? Je sploh potrebno, da narišem organigram in začnem naštevati po vrsti? Lani je bil zaostanek Vettla 21 sekund, letos je zaostal 37 sekund. Verjeli ali ne, strinjam se z Marchionneom. Zaostanek tu je bil sramoten. Momljajoči Arrivabene pa je bil z nerazumljivimi izgovori tudi pod pod vsako kritiko. Zakaj se niso odločili za strategijo, ki je uspela Red Bullu ne ve nihče, je pa to še en dokaz kako slabo in zmedeno je delovala rdeča ekipa.

Bolid je bil na nivoju Belgije, oziroma pripravljen za Belgijo, a v Monzi to ne deluje. Torej domača naloga ni bila opravljena (v nasprotju z Red Bullom in Force Indio). Zdi se, da so pod pritiskom rezultati s setupom popolnoma zašli. Sprašujem se tudi ali ima tudi Kimi Raikkonen kakšno skrivno odprtino za spremembe nastavitev. Finca namreč po nekaj krogih ni bilo več med nami. Zelo povprečno, celo malce podpovprečno. Njegovi kritiki ob takšnih predstavah pa dobivajo zalet. Sebastian pa, nič slabega, a žal tudi nič dobrega. Z malo nesreče bi bil četrti, a ne po svoji zaslugi ali krivdi. Trdim, da bosta Singapur in Malezija odločilni in kmalu bomo videli kaj in kako bo. Če bo ostalo kot je, sam ne vidim dobrega zaključka za Scuderio.

Sedaj pa moja največja kritika. Publika. Da si kdo dovolil izžvižgati zmagovalca samo zato, ker nosi napačne barve je sramota brez primere. Nekdo, ki se sam imenuje tifoso, a ve o motošportu prekleto malo. Kdor teh žvižgov ni slišal, mu priporočam, da si to še enkrat ogleda. Takšno obnašanje ne sodi na nobeno dirkališče.

Simon Jazbec @F1.si

@simonjazbec

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marjan

Dobra analiza,se popolnoma strinjam.Še posebej z kritiko idiotskega obnašanja tifozijev,ki so zgubili pr men vso kredibilnost.Lani sn še mislu,so pač tifoziji,da so pa letos naredili povse isto,je pa višek!!!!Spoštovanje si zaslužijo vsi dirkači,ni važno kateri bolid voziš!!!

Varandero

Hammertime brez besed car , Alonso pa mi gre že na živce na kvalifikacijah ki je imel pogoje in kaj je pokazal nic Strolu je oče kupil sedež v kokpitu in prvič vozi v takih pogojih ta Alonso milijon krat preplacan voznik