Kimi na vrhu pred kvalifikacijami, Vettel s težavami

0

Kimi Raikkonen je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu pred VN Malezije v Sepangu. Sebastian Vettel je sicer osvojil drugo mesto, a so Nemca tik pred koncem treninga poklicali v bokse zaradi tehničnih težav na  njegovem Ferrariju. Tretji je bil Daniel Ricciardo v Red Bullu.

Zaradi prekinitev na petkovih prostih treningih je dirkače čakalo veliko dela in na akcijo nam ni bilo potrebno dolgo čakati. Oba Ferrarija sta nadaljevala dobro formo in takoj zasedla vrh lestvice. Lewis Hamilton je nato prevzel vodstvo, a le za nekaj tisočink sekunde. Nekateri dirkači so na začetku treninga več časa posvečali pripravam na dirko, ostali pa iskanju hitrosti za kvalifikacije. Novinec Pierre Gasly pa je imel v uvodnem delu kar nekaj težav z uravnoteženostjo svojega bolida.

Dirkače so na začetku treninga čakali različni programi, Foto: F1

Ker je znova grozil dež so nekateri dirkači zgodaj začeli simulacije kvalifikacij. Ricciardo se je v prvem poizkusu na SS gumah prebil na vrh, Bottas pa je zaostal dobri dve desetinki.

Čakali smo oba Ferrarija, ki sta pričakovano zasedla prvi dve mesti. Raikkonen je bil tokrat pred Vettlom, a razlika do konkurence ni bila tako velika.

Kimi Raikkonen je postavil najhitrejši čas 1:31.880

Mercedesa sta tokrat izgledala nekoliko bolje, kot včeraj, a srebrni puščici sta kljub temu zaostali dobre pol sekunde. Dirkača Force Indie sta se zasidrala za najboljšimi tremi ekipami, Alonso in Vandoorne pa sta znova potrdila, da Mclaren le prihaja v nekoliko boljšo formo.

Tik pred koncem treninga je Sebastian Vettel dobil obvestilo naj takoj ustavi svoj bolid. Nemec je nato v drugi prestavi le pripeljal v bokse, bo pa vsekakor zanimivo spremljati kaj se bo s Sebovim bolidom dogajalo pred kvalifikacijami.

Kvalifikacije bodo ob 11:00 po slovenskem času.

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje