Hamilton v boju za Pole ugnal Kimija. Katastrofa Sebastiana Vettla!

0

Lewis Hamilton je v boju tisočink ugnal Kimija Raikkonena in storil pomemben korak v boju za naslov. Sebastian Vettel je že v prvem delu kvalifikacij doživel katastrofo, ko zaradi okvare pogonskega sklopa ni uspel postaviti časa in bo startal na začelju. Tretji bo startal Max Verstappen.

Q1

Že pred začetkom kvalifikacij je bilo zelo napeto v garaži Ferrarija, kjer so mehaniki bili boj s časom, da bi Sebastianu Vettlu pravočasno zamenjali pogonski sklop. Po težavah na tretjem prostem treningu je bil Nemec prisiljen predčasno uporabiti novo specifikacijo motorja. Ferrarijevim mehanikom je naposled uspelo in Vettel je bil pripravljen na kvalifikacije.

Najboljša moštva z izjemo Daniela Ricciarda so kvalifikacije začela na trših Soft gumah. Kimi Raikkonen je takoj prevzel vodstvo, kmalu pa ga je prehitel Lewis Hamilton.

Sebastian Vettel se je takoj znova znašel v velikih težavah. Nemec je že v prvem hitrem poizkusu prekinil hiter krog in po radijski zvezi javil, da ima probleme s svojim Ferrarijem. Šlo naj bi težave s turbo komponento pogonskega sklopa. Vettel se je takoj vrnil v bokse in mehaniki so znova pričeli z intenzivnim delom na bolidu, a bilo je prepozno in Seb je kot zadnji končal kvalifikacije že v prvem delu.

Poleg štirikratnega svetovnega prvaka so izpadli še Wehrlein, Ericsson, Magnussen in Grosjean.

Sebastian Vettel je kvalifikacije zaradi tehnničnih težav končal že v prvem delu, Foto: F1

Q2

V drugem delu kvalifikacij so vsi dirkači na stezo zapeljali na najmehkejših SS gumah. Raikkonen je prevzel vodstvo, Max Verstappen pa je zaostal le za 5 tisočink sekunde. Tudi Hamilton pa je na tretjem mesru za Fincem zaostal manj kot desetinko. 

Vettel: Ni idealno, a to je motošport. Škoda je samo, da se to zgodi na dan, ko čutiš da je bolid odličen, foto:F1

Oba Mercedesa in Ricciardo so ponovno zapeljali na stezo, Raikkonen in Verstappen pa sta ostala v garaži. Bottas je prišel na prvo mesto, v zaključni del kvalifikacij pa sta se prebila tudi oba Mclarna.

Izpadli so Massa, Palmer, Stroll, Sainz in Gasly

Q3

Čakal nas je še napet obračun za Pole Position, saj so v Q2 prvih pet dirkačev ločile zgolj dobre dve desetinki. 

Hamilton je začel izjemno in s časom 1:30.076 postavil mejo za vse dirkače. Raikkonen je zaostal dobri dve desetinki, Red Bulla pa sta zaostala približno pol sekunde. Bottas je na petem mestu za moštvenim kolegom zaostajal že skoraj sekundo. 

Raikkonen je v drugem poiskusu še izboljšal svoj čas, a je Fincu zmanjkalo nekaj tisočink. Na tretje mesto pa je tik pred koncem prišel Verstappen.

Rezultati: 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje