Hamilton na vrhu, kazen za Red Bulla!

0

Lewis Hamilton (Mercedes) je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN Italije v Monzi. Drugi je bil njegov moštveni kolega Valtteri Bottas, tretji pa Sebastian Vettel s Ferrarijem. Dirkača Red Bulla bosta zaradi menjave elementov pogonskega sklopa dirko začela iz ozadja.

Kljub negotovim napovedim se je prvi prosti trening začel v suhem vremenu. Dež je bil v zraku zato so vsi dirkači takoj zapeljali na stezo.

Kot je na treningih v Monzi običajno smo videli veliko dirkačev, ki so zgrešili vstop v prvo šikano. Eden za drugim so štartno ciljno ravnino podaljšali Stroll, Hamilton, Ocon, Vettel in Raikkonen.  Lewis pa je nekoliko kasneje močno blokiral kolesa v vstopu v drugo šikano.  Kot rečeno je to za takšno konfiguracijo steze precej običajno, saj dirkači preizkušajo točke zaviranja. Mercedesa sta sicer v prvih poizkusih na Soft gumah takoj zasedla vrh razpredelnice.

Romain Grosjean se je znova boril z uravnoteženostjo Haasovega bolida; Foto:F1

Številni dirkači so po radijski zvezi poročali o kapljah dežja v določenih ovinkih. Smo pa na radarski sliki videli, da se je ploha za las izognila dirkališču in kmalu je posijalo tudi sonce.

Nato sta tudi Mercedesa na stezo zapeljala na najmehkejših Super Soft gumah in Hamilton je prevzel vodstvo s časom 1:21.868. Le nekaj trenutkov kasneje pa je še za tri desetinke izboljšal svoj čas.

Dobili smo tudi potrditev, da bosta oba Red Bullova dirkača opravila menjave elementov pogonskega sklopa (ICE, MGU-H, TC). Posledično čaka Ricciarda 20 startnih mest pribitka, Verstappna pa 15.

Red Bullova dirkača bosta zaradi menjave elementov dirko začela iz ozadja

Slabe pol ure pred koncem treninga je začelo na startno ciljni ravnini rahlo deževati, tik pred tem pa sta Ferrarija prišla na 3. in 4. mesto z dobro sekundo zaostanka za vodilnim Hamiltonom. Na pravo razmerje moči pa bo potrebno še nekoliko počakati saj na prvem treningu številna moštva vozijo s konzervativnimi nastavitvami motorja.

Drugi prosti trening bo ob 14:00

Matej Plešej @F1.si

@matejf1-si

Rezultati:

1. Prosti trening/ Uradni F1 Live Timing

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje