Ferrari: Menjava motorja pri Vettlu ni bila napaka

0

Pri Ferrariju zatrjujejo, da niso storili napake, ko so Sebastianu Vettlu po težavah na tretjem prostem treningu preventivno zamenjali pogonski sklop, kljub temu, da Nemcu ni uspelo postaviti časa.

Na tretjem prostem treningu so pri Ferrariju na bolidu Sebastiana Vettla zaznali električni problem pogonskega sklopa in  pred kvalifikacijami preventivno zamenjali motor.

Vettlu so namestili novo specifikacijo pogonskega sklopa, ki so jo nameravali uporabiti šele prihodnji teden v Suzuki. Ferrarijevim mehanikom je sicer uspelo pravočasno zamenjati motor, a Nemcu zaradi težave s tlakom v turbini ni uspelo odpeljati hitrega kroga. 

V taboru rdečih so zatrdili, da težav z enoto, ki je bila v bolidu na tretjem treningu ni bilo moč odpraviti na dirkališču in so bili prisiljeni v menjavo. 

Sebastian Vettel je o svojih težavah povedal: 

“Zjutraj smo imeli težave z motorjem in smo se odločili, da ga zamenjamo pred kvalifikacijami. Nato sem zapeljal na stezo in vse je bilo v redu, v hitrem krogu pa sem nenadoma izgubil moč v 5. ovinku.”

“Imel sem srečo, da sem prišel do garaže in smo lahko pogledali težavo, a je ni bilo možno odpraviti v tako kratkem času. Problem je bil v tem, da sem izgubil ves tlak v turbini in posledično izgubil vso moč. Ne vemo pa zakaj je prišlo do tega.”

“Sneli smo pokrov motorja in vse je izgledalo v redu, toda ko smo bolid ponovno zagnali smo na telemetriji opazili, da težava ni izginila”

Sebastian pa je kljub katastrofalni soboti še zmeraj optimističen pred nedeljsko dirko:

“To je motošport in takšne stvari se dogajajo. Naš bolid je hiter in jutri se lahko zgodi marsikaj. Težko karkoli napovem, a dal bom vse od sebe, da se prebijem v ospredje.

Pri Ferrariju zatrjujejo, da je bila menjava motorja nujna

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje