Družina Stroll preprečila testiranje Roberta Kubice

0

Načrt, da bi Robert Kubica v Suzuki testiral Williamsov bolid je padel v vodo, kar postavlja Poljakovo vrnitev pod vse večji vprašaj.

Moštvo iz Grova je seznam dirkačev, ki bi lahko v prihodnji sezoni dirkala za britansko ekipo skrčila na tri imena. Poleg trenutnega voznika Felipeja Masse še Paul di Resta in seveda Robert Kubica.

Williams je nameraval Poljakovo pripravljenost preizkusiti na Williamsovem testiranju v Suzuki, a Lawrence Stroll se očitno s to namero ni strinjal. Mark Hughes (Motorsport) poroča, da je Lance Stroll pred kratkim že dvakrat testiral v Suzuki, pred in po VN Singapurja.

Čeprav so pri Williamsu zanikali, da bi imel modni multi-milijonar vpliv na izbiro voznikov pa je dejstvo, da kanadski mogotec v celoti financira zasebna testiranja svojega sina s starejšimi specifikacijami bolidov. Na zadnjem testiranju naj bi sodeloval tudi Kubica, a Lawrence Robertovega testa ni odobril.

Lawrence Stroll Kubici ni ponudil možnosti, da v Suzuki testira Williamsov bolid

Oba bolida s katerimi mlajši Stroll testira sta tako že zapustila Japonsko in potujeta v Teksas, kjer bo Lance testiral pred dirko v Austinu. Pri Williamsu sedaj premišljujejo možnosti, da bi Kubica s specifikacijo bolida iz leta 2014 testiral nekje v Evropi, a bo Poljak moral test financirati s svojimi viri.

Vse težave s katerimi se spopada Robert Kubica pa gredo na roko testnemu vozniku Paulu di Resti, ki bi lahko naenkrat postal glavni kandidat za Williamsov sedež v sezoni 2018.

Trije kandidati za sedež pri Williamsu

vir: F1i.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje