Aston Martin naj bi že v prihodnji sezoni postal glavni sponzor ekipe Red Bull

0

Moštvo Red Bull je tik pred sklenitvijo dogovora z Aston Martinom za sponzorstvo v prihodnji sezoni Formule 1. Poročali smo že, da naj bi potekali resni pogovori o tem, da bi britanski proizvajalec luksuznih avtomobilov v bližnji prihodnosti postal Red Bullov ekskluzivni dobavitelj pogonskih sklopov.

Sponzorski dogovor, ki naj bi ga Red Bull sklenil z Aston Martinom naj bi bil podoben tistemu, ki ga je avstrijska ekipa v preteklih letih imela z znamko Infiniti. Obe podjetji že sedaj odlično sodelujeta pri razvoju super športnega avtomobila Valkyrie. Sponzorska pogodba v F1 pa bi le še okrepila že tako tesno povezanost, Red Bullov bolid za sezono 2018 pa naj bi bil opremljen z logotipom Aston Martina.

Kljub temu, da pri Red Bullu še nočejo potrditi tovrstnih informacij, pa Motorsport.com navaja, da naj bi do objave partnerstva prišlo v naslednjih tednih. Šef ekipe Christian Horner je ob tem povedal:

“Lahko špekulirate, toda zaenkrat ne bom ničesar potrdil.”

“Naše sodelovanje z Aston Martinom je odlično, saj za njih razvijamo in delamo na projektu Valkyrie. Opravljajo izjemno delo, njihov produkt je odličen, prav tako njihov kader. Novice o našem sodelovanju v prihodnosti pa bodo znane v naslednjih nekaj tednih.”

Direktor Astona Martina Andy Palmer je prav tako potrdil, da nameravajo še razširiti obstoječe partnerstvo:

“Tukaj sem predvsem iz razloga, da izvem kako bo izgledala naslednja sezona in Formula 1 v prihodnosti. Potem bomo povezali vsa dejstva in se odločili ali vstopimo kot samostojni dobavitelj motorjev v sezoni 2021.”

“Radi imamo šport in si prizadevamo, da postanemo tako cenjen brand, kot je Ferrari kar pa ne pomeni, da jih moramo kopirati povsod. Trenutno smo zelo močni v WEC, a F1 je vsekakor zelo zanimiva možnost.”

“Ne vem kaj se bo zgodilo z novim pravilnikom o pogonskih sklopih. Vse bo odvisno od tega kakšen bo interes, da F1 znova postane spektakel. Smo v istem svetu, kot je Formula 1. Imamo inženirje, imamo kapacitete, vprašanje pa ostajajo zgolj stroški. Če se glede najde kompromis smo pripravljeni na sodelovanje, šport pa bi s tem ogromno pridobil.

Aston Martin je vse bližje vstopu v Formulo 1
vir: Motorsport.com

 

Bo Red Bull kmalu potrdil prihod Aston Martina?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje