Arrivabene: Razlog, da smo obdržali Kimija je očiten!

0

Šef ekipe Ferrari Maurizio Arrivabene je povedal, da je odločitev Scuderie, da obdrži isto dirkaško zasedbo tudi v prihodnji sezoni prava odločitev za ohranjanje dobrega vzdušja v Maranellu.

Pred kratkim smo dobili tudi uradno potrditev, da bosta v sezoni 2018 še četrto leto zapored rdeči bolid upravljala Sebastian Vettel in Kimi Raikkonen. Arrivabene pravi, da odločitev ni bila težka:

“Razlog za našo odločitev je precej očiten. V zadnjih treh sezonah sta vzpostavila odlično sodelovanje. Skupaj funkcionirata odlično in to dobro vzdušje prenašata na celotno ekipo. Mislim, da nismo našli niti enega razloga, da obema ne podaljšamo pogodb.”

Kljub dejstvu, da Raikkonen vse od uvoda sezone 2013, ko je zmagal z Lotusom, še čaka na novo zmago, Arrivabene nima dvomov, da ima Finec še vedno potrebno hitrost, da zmaguje v Formuli 1:

“V Monaku je dokazal, da lahko. Zelo blizu pa je bil tudi na Madžarskem. Zelo bom srečen, če bo Kimi zmagal še v letošnji sezoni, saj je v zadnjih treh sezonah delal zelo dobro. Če mu uspe zmagati, bo to tudi izpolnitev mojih sanj.”

Vodja ekipe pa se je dotaknil tudi prihodnosti mladih Ferrarijevih talentov Charlesa Leclerca in Antonia Giovinazzija, a poudarja, da se bosta morala najprej dokazati v Formuli 1 preden bosta dobila priložnost, da bi zamenjala Raikkonena.

“Zadovoljni smo z razvojem naših mladih voznikov. Naš cilj je, da se razvijata in mogoče ju čaka prihodnost v Ferrariju, a najprej morata v Formuli 1 dokazati, da si to zaslužita.”

Vettel in Raikkonen bosta še četrto leto zapored moštvena kolega pri Ferrariju
Vir: espn F1
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje