Analiza petkovih prostih treningov pred VN Malezije: Ferrarijev zadnji napad…

0

Ferrari je v Sepang pripeljal radikalne posodobitve, ki za Scuderio predstavljajo zadnjo možnost, da se znova vključi v boj za naslov svetovnega prvaka. Po videnem na današnjih prostih treningih si lahko v Maranellu vsaj začasno odahnejo. Zadeva na prvi pogled deluje.

Potem, ko zaradi dežja, prvi trening ni bil prav reprezentativen, smo na drugem lahko  videli prve obrise razmerja moči. Ferrari je že ob prvem izhodu na Soft gumah deloval najbolje. Vettel in Raikkonen sta, kot običajno dirkala z različnimi nastavitvami downforca. Medtem, ko je bil Seb najhitrejši v prvem in tretjem sektorju, je Kimi blestel v zavitem drugem sektorju. Ferrari je odlično uravnotežen in že na prvi pogled izgleda, kot dirkalnik, ki ga bo tokrat potrebno premagati.

Ferrarijeva dirkača sta si razdelila sektorje dirkališča v Sepangu

Drugo moštvo po moči je očitno Red Bull. Ricciardo in Verstappen sta dirkala dobro je bil pa zaostanek za Vettlom nepričakovano visok. Rdeča bika sta tako s prazno, kot polno posodo za gorivo zaostajala več kot pol sekunde. Ostali so bili zelo daleč. Mercedes je zaostal več kot sekundo in srebrni so izgledali povsem izgubljeno, a pričakujemo lahko, da bodo do kvalifikacij zagotovo izboljšali svojo formo. Vprašanje pa je, če lahko napadejo Ferrari. 

Neznanka je Mclaren. Alonso je danes dirkal odlično, toda to smo videli že večkrat v tej sezoni. Ekipa iz wokinga zagotovo deluje bolje, a težko jih pričakujemo v borbi za sam vrh

Simulacije dirk so bile predčasno prekinjene zaradi Grosjeanove nesreče zato jih nekateri dirkači sploh niso začeli, ostali pa so odpeljali zelo malo krogov. Kljub temu pa sta se zgolj oba Ferrarija v povprečju spustila pod 1:37, medtem ko so ostali dirkali konkretno nad to mejo.

Povprečje simulacije dirke:

Sebastian Vettel ( SS, 3) 1:36.326

Kimi Raikkonen (SS,3) 1:36.2

Daniel Ricciardo (SS,5) 1:37.0

Matej Plešej @F1.si

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje