Alonso: Naša šasija je med najboljšimi

0

Jasno je, da je Mclarnov bolid kar se tiče šasije mnogo boljši, kot kažejo rezultati, saj ima moštvo iz Wokinga zelo velik deficit zaradi slabih Hondinih motorjev. V Singaporju je Mclaren pričakovano potrdil dobro formo, saj na zavitih ulicah Singapurja moč motorja ne igra tako ključne vloge.

Španec je v kvalifikacijah osvojil osmo mesto in je bil s prikazanim zadovoljen:

“Vedeli, da bomo na tej stezi močnejši. Cilj je, da osvojimo točke in na dirki moramo dokončati delo.”

“Na nekaterih stezah imamo občutek, da je naša šasija konkurenčna najboljšim ekipam. Naslednje leto bo dober preizkus, če to drži, saj bomo imeli enake motorje kot Red Bull. To bo dober test. V zadnjih sezonah smo bili edina ekipa s Hondinimi motorji zato so bile primerjave z ostalimi težke, toda na podlagi simulacij verjamemo, da imamo dober bolid.

Alonso je med vrsticami že povedal, da ostaja pri Mclarnu tudi v prihodnji sezoni, kljub temu pa pravi, da bo dokončno odločitev sprejel v naslednjih tednih.

“Sedaj se moram osredotočiti na ta vikend. Potem bomo z ekipo pogledali cilje za naslednjo sezono in pričakovane izboljšave pogonskih sklopov. Dokončno se bom odločil v naslednjih tednih.”

“Zelo sem srečen v tej ekipi. Imamo vse kar je potrebno, da smo konkurenčni. Upajmo na pozitivne novice tudi kar se tiče motorjev.”

Španec je prav tako optimističen pred današnjo dirko:

“Stabilnost bolida je v redu. Dobro je tudi, da je Stoffel konkurenčen pa kljub temu za mano. Ključen bo zagotovo start, kjer bomo maksimalno napadli.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje