WOLFF: ALONSO ZARADI SPYGATEA NE BO VOZIL ZA MERCEDES!

0

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je za BBC jasno povedal, da so Fernandu Alonsu vrata v Mercedes zaprta.

Dvakratni svetovni prvak uživa ugled enega najboljših dirkačev zadnjega desetletja. Špancu po koncu sezone poteče pogodba z Mclarnom, kljub temu pa je Wolff zavrnil namigovanja, da bi se v Brackleyu spustili na lov za Alonsom. Šef Mercedesa je poudaril, da ima Fernando določeno zgodovino z Mercedesom, ki se ni končala najbolje.

“Zagotovo je odličen voznik, a za nas ne pride v poštev.” Kot sem že povedal ima določeno zgodovino z Mercedesom, ki ni bila najboljša zato Alonso ni realna opcija za Mercedes.”

Spomnimo, Španec je leta 2007 že dirkal z Mercedesovimi pogonskimi agregati. To je bila sezona, ko smo doživeli vohunsko afero Spygate, detajle katere naj bi v javnost med drugimi spravil tudi Alonso sam. Naveza Mclaren Mercedes je bila kaznovana z astronomsko kaznijo 100. milijonov dolarjev, Alonso pa je po koncu sezone zapustil ekipo. Čeprav podrobnosti niso povsem jasne je bilo v tistem obdobju veliko poročanja, da naj bi Alonso zagrozil Ronu Dennisu, da bo informacije o aferi izdal Fii, v kolikor mu ne zagotovi nesporno prve vloge v moštvu.

Wolff je tudi namignil, da so pri srebrnih pušcicah zelo blizu podaljšanja pogodbe z Valtterijem Bottasom.

“Ni skrivnost, da Valtteri opravlja odlično delo. Ne samo, da je konkurenčen Lewisu, zelo pomembna je tudi dinamika med dirkačema, ki pozitivno vpliva na celotno ekipo.”

“Zaenkrat nimamo nič proti kratkoročnemu podaljšanju pogodbe z Bottasom. Želimo pa si pustiti določen manevrski prostor po naslednji sezoni, ko bo na voljo zelo veliko dirkačev.”

Očitno zamere iz leta 2007 še niso povsem pozabljene.

 

Paddy Lowe ne izključuje Alonsove selitve k Williamsu

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje