Webber: Alonso je najboljši na svetu!

0

Nekdanji dirkač Red Bulla Mark Webber je podal nekaj misli o trenutni situaciji v Formuli 1. Avstralec meni, da je Fernando Alonso trenutno najboljši voznik na svetu, medtem ko je Lewisa Hamiltona označil za dirkača, ki je po Ayrtonu Senni najboljši v kvalifikacijah

Webber še zdaj težko verjame, da je legendarno moštvo Mclaren prikovano na dno štartne vrste, a verjame, da bi bilo brez Fernanda Alonsa še bistveno slabše, saj španec po njegovem mnenju iztisne zadnjo kapljico iz bolida MCL32.

“To je velika škoda za Formulo 1, za Mclaren in za Hondo.”

“Pripeljali so Fernanda, ki zdaj že celo večnost čaka, na konkurenčen pogonski sklop. Že zadnji dve leti se grize za jezik in daje vse od sebe, a ta bolid žal ne more iti hitreje. Še vedno je izjemen, ob nedeljah verjetno najboljši na svetu kar je frustrirajoče.

Upokojeni avstralski dirkač pa je prav tako pohvalil oba glavna konkurenta za letošnji naslov prvaka. Posebej pa je navdušen nad Hamiltonovimi predstavami v kvalifikacijah:

Oba, tako Lewis, kot Seb vozita fantastično. Hamilton je izjemno močan na en krog. Mislim, da je najboljši ob sobotah po Ayrtonu Senni.”

Mark Webber in Fernando Alonso sta dobra prijatelja tudi v zasebnem življenju.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje