Vettel in Ferrari na nasprotnih bregovih glede dolžine nove pogodbe!

0

V Formuli 1 trenutno vlada poletno zatišje, kljub temu pa se v zakulisju odloča o usodi številnih dirkačev. Prestopni rok je v polnem teku, večina oči pa je uprtih v Maranello, kjer potekajo pogajanja o novi pogodbi med Sebastianom Vettlom in Scuderio.

Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne je že potrdil, da je nova pogodba pripravljena in čaka le še na Nemčev podpis. Gre za dogovor po katerem bi Vettel v Maranellu ostal vsaj še tri sezone, za kar naj bi prejel cca. 40 milijonov dolarjev na sezono brez dodatkov, ki bi Nemcu verjetno navrgli še vsaj četrtino tega zneska.

A zapleta se pri dolžini pogodbe. Vettel naj bi vztrajal pri podaljšanju zgolj za eno leto. Nemec bi si tako pustil odprta vrata za sezono 2019, ko lahko pričakujemo velike premike saj pogodba poteče tako Hamiltonu, kot Ricciardu.

Ravnanje Vettla je precej logično, saj se tako zavaruje za primer, če mu Scuderia ne bi zagotovila konkurenčnega bolida. Po drugi strani pa bi imel po naslednji sezoni še bistveno boljše pogajalske karte in bi si lahko izboril še precej višji znesek za kakšen dolgotrajnejši dogovor. Najbolj verjetno je, da bosta obe strani na koncu prišli do kompromisa za podaljšanje za 1+1 sezono, kjer bi bila vključena klavzula o konkurenčnosti bolida. Je pa Seb definitivno vrnil žogico svojemu šefu. Na potezi je sedaj Marchionne.

Bo Sergio Marchionne pripravljen popuščati?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje