TRENER NICA ROSBERGA: KUBICA JE PRIPRAVLJEN!

0

Daniel Schlosser, ki je pri Mercedesu skrbel za fizično pripravljenost Nica Rosberga je prepričan, da je Robert Kubica pripravljen za vrnitev na dirke Formule 1.

Schlosser, ki trenutno sodeluje s Force Indio nima več nobenih pomislekov, da je Poljak dovolj fizično pripravljen za dirkanje na najvišjem nivoju:

“Še zmeraj ima dovolj mišične mase v desni roki, le volumen ni tako dober”

“Nico (Rosberg) je imel na primer zelo veliko napetosti v zapestjih zato je moral opravljati zelo intenziven trening rok. Pri dirkačih, ki so bolj nežni z volanom pa pridejo v poštev drugačne tehnike. Eden takšnih je bil Heidfeld, pa zelo verjetno tudi Kubica.” Takšni vozniki niso nikoli potrebovali toliko treninga.

Trener Nica Rosberga je prepričan, da je Robert Kubica pripravljen na vrnitev v F1

Obstaja strah, da bi lahko imel Kubica težave zlasti v levih ovinkih pri hitrih spremembah smeri. Toda Schlosser meni, da je takšne zadeve možno z adaptacijo učinkovito rešiti.

“Namesto pritiska z desno roko lahko povleče volan z levo in posledično zmanjša obremenitev desne roke v kolikor bi mu ta povzročala težave”

Glede na vse videno je torej nemški trener prepričan, da je Kubica sposoben vrnitve na najvišjo raven:

“Na Madžarskem je opravljal zelo zahteven program ob visokih temperaturah, kar je bilo zelo težko za številne mlade dirkače. Kdorkoli lahko zdrži to, lahko zagotovo zdrži GP dirko.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje