Ricciardo ne bo Vettlova številka 2

2

Daniel Ricciardo vztraja, da se ne bo pridružil Ferrariju, če bi to pomenilo, da bi moral igrati vlogo pomočnika Sebastianu Vettlu.

Ime avstralskega dirkača se pogosto omenja, kot naslednika Kimija Raikkonena v rdečem bolidu Scuderie iz Maranella. Ricciardo bi v tem primeru že drugič postal moštveni kolega Sebastiana Vettla.

Potem, ko je pri Red Bullu že premagal Nemca bi ga pri Ferrariju bržkone čakala še težja naloga, saj se je Vettel učvrstil v vlogi prve violine konjenice. Ricciardo pa v intervjuju za SKY poudarja, da potem ko se je dokončno uveljavil v Formuli 1 nima namena pomagati Vettlu:

“Iskreno povedano še nisem razmišljal toliko v prihodnost. A v kolikor se pogajaš s kakšno ekipo je to prva stvar na katero pomisliš. Enakovreden položaj v ekipi in ne “drugo kolo”.

“Sem v položaju, ko verjamem, da se lahko borim v ospredju. Če bi kakšna ekipa pogojevala moj podpis s tem, da komu pomagam, bi to 100 odstotno zavrnil. To je nekaj kar bi dal vedeti že v zgodnji fazi pogajanj.”

“Jasno je, da je Seb zadovoljen z moštvenim kolegom. To je jasno vsakomur.”

“V tem športu sem zato, da sem uspešen. Zame je uspeh postati svetovni prvak. Do sedaj mi je uspelo dobiti nekaj dirk, a sedaj je moj cilj, da jih zmagam toliko kot je potrebno, da osvojim prvenstvo.

“Ko je Lewis prestopil iz Mclarna v Mercedes smo vsi mislili, da je nor, a potrebno je gledati v prihodnost in predvidevati kako se bodo stvari odvijale, da se znajdeš v najboljšem položaju za napad na vrh.

Daniel Ricciardo: Ne bom Vettlov pomočnik!
Vir: SkyF1
guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Jani

Dajte napisat še kakšen članek o tem Danielovem stavku.

“Ko je Lewis prestopil iz Mclarna v Mercedes smo vsi mislili, da je nor, a potrebno je gledati v prihodnost in predvidevati kako se bodo stvari odvijale, da se znajdeš v najboljšem položaju za napad na vrh.”

Verjetno je bil ta prestop povsem drugačen od Schumacherjevega Benetton – Ferrari. Zakaj je Lewis takrat prestopil in zakaj je bilo to noro v očeh vseh ostalih.

SimonJazbec

Jani, ne komentiram o norosti oz ne norosti Lewisa, prosto po Riccardu, pri prestopu v Mercedes, verjamem pa, da je prekleto dobro vedel razmerja,ki so bila takrat v ekipi McLaren in če si preberete članek Konec nekega razmerja, se bo ta poteza Hamiltona zdela morda manj nora. Upoštevati pa je treba, da se je takrat sprostil sedež v ekipi in da Lewis Hamilton dobro ve, da je boljše biti v ekipi proizvajalca kot stranke.