Pri Mclarnu bodo storili vse, da Alonso ostane; Fernando: Hočem zmagovati!

0

Smo v tistem obdobju sezone, ko se za zaprtimi vrati odloča o usodi Fernanda Alonsa. Dejstvo je, da Fernando zahteva dirkalnik s katerim se bo boril za zmage. Veliko vprašanje pa je ali ima po treh letih agonije še zaupanje v Mclaren in predvsem Hondo, da so mu sposobni dostaviti zmagoviti bolid.

Španec je že večkrat povedal, da bo dokončna odločitev najverjetneje padla v septembru:

“V poletnem premoru bom razmislil o svoji prihodnosti. Kot sem že povedal, september/oktober je moj termin v katerem bom sprejel odločitev. Mislim, da sem v življenjski formi zato hočem zmagovati.”

“Zato upam, da bo vse potekalo po načrtu in bomo našli rešitev za vsakogar”

Jasno je, da bo Alonso terjal zagotovila, da ekipa iz Wokinga misli resno in pojasnila o Mclarnovem programu za naslednjo sezono. Je pa tudi res, da bolj, kot bo španec odlašal z odločitvijo, manj možnosti bo imel, da dobi sedež kje drugje.

Fernando Alonso je prepričan, da dirka najbolje v življenju in si želi boj za zmage

Mclarnov Jonathan Neale je razkril, da bo angleško moštvo storilo vse, da njihov super zvezdnik tudi naslednje leto dirka za Mclaren:

“Fernando je super človek in izjemen dirkač, eden najboljših s katerim sem kdaj delal in želim si, da ostane z nami.

“Vem, da bomo storili vse, da bo še naprej dirkal za Mclaren, a moramo biti iskreni in priznati, da ima tudi druge možnosti.”

Neale je prav tako priznal, da je Mclaren pred še eno veliko odločitvijo, ki bo vplivala tudi na podaljšanje sodelovanja z Alonsom:

Veliko stvari se je zgodilo v zadnjem letu, a pripravljeni smo storiti velik korak naprej za Mclaren. Seveda sem sodi tudi zadeva s pogonskim sklopom. To moramo rešiti še v septembru, da bodo dirkači imeli informacije kdo bo dobavitelj in kakšni so njihovi načrti.

“Nismo še sprejeli odločitve, smo v stalnih pogovorih s Hondo, prav tako pa obveščamo tudi FIO in FOM. Skušamo storiti, kar je najbolje za Formulo ena in predvsem za Mclaren.

Matej Plešej @F1.si

Mclaren čaka velika odločitev ali vztrajati s Hondo ali zamenjati dobavitelja pogonskih sklopov?
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje