MRHOVINARSTVO SLOVENSKIH MEDIJEV V PRIMERU SCHUMACHER

2

Mrhovinar je žival, ki se hrani z mrhovino. Definicija, ki perfektno opiše stanje nekaterih t.i. medijev. Seveda gre za globalni pojav, ki je prisoten na vseh področjih, ki so predmet medijskega zanimanja a, ker smo slovenski portal, ki piše o Formuli 1 bomo tokrat pogledali, kako so mediji naše ljube dežele poročali o tragični zgodbi sedemkratnega svetovnega prvaka. Zanimivo kako vselej medijske hiše, kot moralni razsodnik pozivajo cel svet k odstopu svojih funkcij. Mogoče bi bil čas, da kakšen izmed urednikov odide v predčasen pokoj. Naj vas opozorim, za nadaljevanje potrebujete močno srce in dober želodec. 

Slovenske novice

Medij (recimo mu tako), ki nikoli ne bo prebolel transformacije papirja v digitalno formo je svojo spletno pot začrtal v nekakšno deviantno smer, kjer bralec potuje skozi groteskne prikaze kvazi družbeno pomembnih tem. Subjekt, ki si definitivno ne zasluži prve pozicije na nobeni lestvici ampak zaradi njihove objave tudi nastaja ta zapis. Dovolj govoričenja, pa začnimo!

Skrajno patetična objava, ki bralca podzavestno prisili k ogledu članka spominja na brezdomca, ki agresivno izsiljuje mimoidoče za denar. Članek, ki odkrito namiguje na Schumacherjevo smrt svoj epilog doživi v sodnem boju družine Schumacher z nemškim časopisom. Bizarno, pocestniško in še enkrat patetično. Avtor T. Pa. seveda ni imel dovolj med nogami, da bi se podpisal s polnim imenom. Še tretjič, patetično.

Seveda to ni vse, kar nam je časopis, ki poleg imena nosi oznako “Trusted Brand” (resno?)dostavil…

Smrt Schumacherjevega strica zaradi raka je “Trusted Brand” pod tipkovnico S.U. skoraj pripisal kar Michaelu. Navijači so si lahko ob ogledu članka pošteno oddahnili.

Ja uganili ste. Ni še konec….

Tole pa niti ni vredno komentarja. S.U….čestitke.

24 ur

Najbolj obiskana spletna stran v Sloveniji Michaelovo tragedijo za svojo korist izrablja bolj subtilno in sicer preko svojih podportalov, v glavnem preko strani moškisvet.com. Medtem, ko je zgornji medij brezsramno vulgaren in neposreden so pri 24 ur bolj diskretni. Cilj je pa bolj ali manj identičen….

N.J. nam je postregel s člankom, kjer smo se poslovili od Ferrarijeve legende. Na koga ste pomislili? Narobe…V prometni nesreči je umrl Nigel Stepney, najbolj znan po svoji vlogi v aferi Spygate. Legenda? No ja. Kakor za koga.
Pri 24 ur so vkjučili tudi Michaelovega brata Ralfa. Njegov razhod z ženo Coro pa nam je prinesel dramatičen naslov.

Nova 24

Tudi mediji, ki naj bi v slovenski medijski svet končno prinesli objektivno poročanje se niso mogli upreti skušnjavi…

R.V. se je zadeve lotil nekoliko bolj analitično. Njegov zanesljiv vir mu je prišepnil, da je veliki Michael že umrl…Ker zdaj že leto dni čakamo na potrditev, naprošamo cenjenega R.V. da naj nas nekoliko bolj ažurno obvešča…

Epilog?

Ne bo ga. To je zgolj nekaj izbranih primerov bizarnega poročanja o tragediji sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1. Žalostno je, da zgolj z nekaj kliki doživiš vso greznico slovenskega medijskega prostora. A tako pač je. Morda boste rekli, da je to normalno. Zame ni in nikoli ne bo. Že samo, kot velikega navdušenca nad Formulo 1 me žalosti dejstvo, da legendo tega športa obskurni mediji obscesno izkoriščajo za svoj profit. Žalostno.

Za konec pa se obračam še na vas R.V., T.Pa.,S.U. in N.J. Upam, da vas moj zapis ne bo užalil. V primeru, da vas bo pa me lahko svobodno kontaktirate. Spodaj je moj podpis z imenom in priimkom saj za razliko od vas stojim za svojimi besedami.

Matej Plešej @F1.si

@matejf1-si

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Kayne West

Ful ste bedni s temi članki. Delate isto nad čemer se zgražate v tem članku.