Mclaren potrdil: Vandoorne bo ostal v Wokingu v sezoni 2018

0

Dobili smo tudi uradno potrditev, da Stoffel Vandoorne tudi v prihodnji sezoni ostaja dirkač Mclaren Honde.

Mladi belgijski super talent je član Mclarnovega mladinskega pogona vse od leta 2013. Leta 2015 pa je postal svetovni prvak v seriji GP2. V Formuli 1 je debitiral leto kasneje, ko je na VN Bahrajna zamenjal Fernanda Alonsa.

Stoffel je že celo sezono v senci izjemnega Fernanda Alonsa, se pa krivulja njegove forme v zadnjem obdobju vztrajno vzpenja.

“Zelo sem zadovoljen, da so pri Mclarnu končno potrdili, da ostajam z njimi tudi v prihodnji sezoni. V drugem delu sezone se bom posledično lahko posvetil zgolj svojemu delu in temu, da poizkušam izvleči maksimum iz bolida.

Že do tega trenutka sem se izjemno veliko naučil od svojih inženirjev in mehanikov. Pa tudi od Erica (Boullier), Zaka (Brown), Jonathana (Neale) in pa seveda od Fernanda, ki je neverjeten voznik in odličen moštveni kolega.”

“Želim pa se zahvaliti tudi vsem, ki so verjeli in še verjamejo vame. Zlasti Mclarnovim partnerjem in navijačem, sponzorjem in seveda vodstvu Mclarna.”

Šef ekipe Eric Boullier je ob podaljšanju pogodbe povedal:

“Ko smo konec leta 2016 naznanili, da bo Stoffel dirkač Mclaren Honde smo imeli v mislih večletno sodelovanje.”

“To se ni spremenilo in z veseljem lahko potrdim, da bo dirkal za nas tudi prihodnje leto. Kot vsi novinci tudi on potrebuje svoj čas, da se povsem privadi na Formulo 1. Naše zaupanje vanj je veliko. Vemo, da ima v Alonsu izjemno težkega tekmeca, a Stoffelov talent in velike ambicije mu bodo prinesle še veliko uspeha v Formuli 1.

Stoffel Vandoorne ostaja pri Mclaren Hondi. Ali tudi Alonso?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje