KUBICA: BILO JE NEVERJETNO POTOVANJE, TODA ZDAJ SEM TUKAJ!

0

Robert Kubica je danes na Hungaroringu prvič po hudi nesreči z Rally dirkalnikom februarja 2011 dirkal z moderno specifikacijo bolida Formule 1. Poljak je sicer nedavno že opravil dva testa z dirkalnikom iz leta 2012 v Valencii in na stezi Paul Ricard, danes pa je na Madžarskem prvič sedel v aktualni Renault R.S.17.

Dan je zaključil na 4. mestu, prevozil pa je neverjetnih 142 krogov kar je dvakratna dolžina nedeljske dirke za VN Madžarske. Poljak je v prvih vtisih po izstopu iz bolida povedal:

“Počutim se fantastično, da sem danes lahko tukaj. Izjemno je bilo videti toliko ljudi, ki so prišli samo, da bi me videli voziti. Hvala vsem.

Kubica je danes navduševal na Hungaroringu. Odpeljal je kar 142 krogov.

“Doživel sem izjemno potovanje do te točke, ko lahko ponovno vozim v F1. Odgovoril sem si na mnoga vprašanja, dirkalniki pa so se precej spremenili odkar sem zadnjič dirkal. Vsekakor so širši, danes pa sem se veliko naučil tako o R.S.17, kot o novih gumah. Z ekipo smo opravili testni program in mislim, da smo naredili velik korak naprej”

Prisotne je seveda najbolj zanimalo, kakšni so nadaljnji koraki Kubice in ali ga bomo, morda še letos ponovno videli na GP dirkah. Robert je na to odgovoril:

“Danes je prezgodaj, da bi govoril o svoji prihodnosti. Predvsem bi se rad zahvalil celotni ekipi Renault Sport, ki so mi omogočili ta test.

Renaultov športni direktor Alan Permane je bil z današnjim testom izjemno zadovoljen, kljub temu pa ni hotel špekulirati o Robertovem dirkanju v letošnjem prvenstvu.

“Danes je bil zelo produktiven dan saj smo opravili cca. dve razdalji dirke. Opravili smo predviden program, Robert pa nam je dal odlične napotke, kje se lahko še izboljšamo. R.S.17 pa je kljub ekstremnim temperaturam deloval brezhibno.

“V zadnjih dveh dneh smo pridobili veliko koristnih podatkov, ki nam bojo v pomoč, da maksimalno pripravimo bolid za VN Belgije po poletnem premoru.

V padocku pa govorice, da bi Kubico lahko videli že v Spaju ne pojenjajo. Odločitev bo verjetno sprejeta kmalu, v vsakem primeru pa smo lahko nad vrnitvijo Roberta navdušeni.

Bravo Robert!

Matej Plešej @ F1.si

https://portal-f1.si/2017/08/02/ferrari-na-vrhu-velika-vrnitev-kubice/

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje