Kimi Raikkonen najhitrejši na 1. prostem treningu!

0

Kimi Raikkonen je bil najhitrejši na 1. prostem treningu pred VN Belgije v Spa Fracorchampsu. Finec je za slabo desetinko ugnal Lewisa Hamiltona, ki pa je svoj čas odpeljal na najtrši različici gume. Tretji je bil Sebastian Vettel v drugem Ferrariju.

Na dramo nam ni bilo treba dolgo čakati. Felipe Massa je že v svojem prvem hitrem krogu v Les Combesu raztreščil Williamsov dirkalnik. Brazilec je po radijski zvezi dejal, da je zajel robnik in izgubil oblast nad bolidom, toda v padocku so se hitro razširile govorice, da Massa le ni popolnoma okreval po tem, ko je zaradi zdravstvenih izpustil VN Madžarske. Sledila je rdeča zastava in prekinitev treninga.

Felipe Massa je takoj razbil svoj dirkalnik, ko je v Les Combesu izgubil zadek bolida. Foto: F1

Ko so odstranili razbitine se je trening nadaljeval in vsi dirkači so zapeljali na stezo. Večina je prve stinte začela na trših različicah Pirellijevih gum, medtem ko sta oba Red Bulla takoj uporabila najmehkejše US gume. Hamilton je začel silovito in na SS gumah s časom 1:46.439 takoj izboljšal lanski Rosbergov pole za kar tri desetinke. Pri tem pa je Britanec odpeljal kar nekaj hitrih krogov.

Hamilton je tudi nadaljeval izjemno in na najtrših Soft gumah postavil fenomenalen čas 1:45.555, njegov moštveni kolega pa si je privoščil izlet na pesek v ovinku št.13. Red Bulla sta nadaljevala na US gumah, Verstappen pa se je prebil na drugo mesto.

Čakali smo na oba Ferrarija in Vettel je na stezo prišel z najmehkejšo različico gum in se takoj približal Hamiltonu le na desetinko, a na dve komponenti mehkejših US gumah. Kimi Raikkonen pa je le nekaj trenutkov na istih gumah prišel na prvo mesto slabo desetinko pred Lewisa s časom 1:46.502.

Kimi Raikkonen se v Spaju odlično počuti. Finec je tu zmagal že štirikrat.

Rezultati:

SPA – KAJ LAHKO PRIČAKUJEMO?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje