Italijanski mediji: Vettel zmagal s Kimijevo pomočjo!

0

Pri naših zahodnih sosedih še zmeraj močno odmeva nedeljska dvojna zmaga Scuderie na Hungaroringu. V Formuli 1 velja nenapisano pravilo: Dober si toliko, kolikor si bil uspešen na prejšnji dirki. To očitno velja tudi za italijanske časopise, ki so bili še do nedavnega močno kritični do predstav Kimija Raikkonena, a so po nedeljski dirki povsem obrnili ploščo. Nihče več prav močno ne dvomi, da bo Ferrarijev dirkaški dvojec za konjenico iz Maranella dirkal tudi v prihodnji sezoni.

Gazzetta dello Sport je tako zapisala:

“Vettel je zmagal s pomočjo Raikkonena. V Resnici je Kimi pravi zmagovalec dirke saj je na prvo mesto postavil ekipo medtem, ko bi lahko z lahkoto prehitel Vettla in zmagal.”

Navdušeni so bili tudi pri Corriere dello Sport, kjer menijo, da sta Vettel in Raikkonen sanjsko dirkaško moštvo:

“Zaradi pametnih potez je bil Ferrari v Budimpešti nepremagljiv. Voznik lahko osvoji naslov le pod pogojem, da cela ekipa zasleduje isti cilj.”

Corriere dello Sport: DREAM TEAM

Tuttosport celo dodaja: “Nihče nima dovoljenja, da bi ločil naša voznika.”

Pri Corriere della Sera pa opozarjajo, da je F1 ekipni šport: “Raikkonen je izpustil zmago in si zagotovil novo pogodbo. Ferrari ima perfekten dirkaški dvojec, ki ga bo Sergio Marchione želel obdržati.”

V Italiji torej so torej v nebesih. Da jih le ne čaka prizemljitev že na ravnini Kemmel. Bomo videli.

Matej Plešej @F1.si

Gazzeta, sicer običajno zelo kritična do Kimijevih predstav je tokrat Finca razglasila za najboljšega dirkača VN Madžarske

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje