Hamilton osvojil Pole Position in se izenačil z legendarnim Schumacherjem!

0

Lewis Hamilton je z izjemnim časom 1:42.553 osvojil Pole Position na kvalifikacijah pred VN Belgije v Spa Francorchampsu. Britanec se je po številu najboljših startnih položajev izenačil z legendarnim Michaelom Schumacherjem. Oba sta jih osvojila 68. Drugi je bil Sebastian Vettel s Ferrarijem, tretji pa Valtteri Bottas v drugem Mercedesu.

Q1

Takoj na začetku sta na stezo zapeljala oba dirkača Mercedesa in Ferrarija. Obe najboljši moštvi sta svoje dirkače poslali na stezo na trših SS gumah. Kimi Raikkonen se je po radijski zvezi pritoževal nad močnimi vibracijami na zadku svojega Ferrarija. Finec je kljub temu postavil soliden čas nato pa zapeljal v bokse. Red Bulla sta prvi stint začela na US gumah, kljub temu pa je Verstappen zmogel le do tretjega mesta. Force Indii sta nadaljevali z dominacijo v prvem sektorju, kar jima je prineslo mesto med deseterico. Pričakovano sta izpadla Ericsson in Wehrlein. Ob obeh Sauberjih pa so se od kvalifikacij poslovili še Daniil Kvyat in oba dirkača Williamsa Massa in Stroll

Kimi Raikkonen se je takoj po izhodu iz garaže pritoževal nad močnimi vibracijami na zadku njegovega bolida
Q2

V drugem delu kvalifikacij sta oba Mercedesa takoj zapeljala na stezo, tik za njima pa Kimi Raikkonen in Sebastian Vettel. Tokrat vsi na US gumah. Raikkonen pa je znova opozarjal na vibracije, njegov dirkaški inženir Dave Greenwood pa mu je po radijski zvezi dejal, da mu žal ne morejo pomagati. Finec je kljub temu odpeljal odličen čas in je zaostal zgolj desetinko za najhitrejšim Hamiltonom. Znova je odlično dirkal Palmer in se uvrstil takoj za prvimi šestimi bolidi. Red Bulla sta se nekoliko približala, a Hamilton in Raikkonen sta še vedno izgledala v svojem svetu. Mercedesa sta se kljub konkurenčnim časom odločila za še en poizkus na US gumah in Hamilton je z novim rekordom kroga 1:42.927 še izboljšal svoj čas in dokončno razkril Mercedesovo moč. Izpadla sta oba dirkača Mclarna, oba dirkača Haasa in Carlos Sinz v Torro Rossu.

Q3

Čakal nas je le še boj za najvišja štartna mesta. Prvi je tokrat na stezo zapeljal Kimi Raikkonen, tik za njim pa tudi Hamilton, Vettel in Bottas. Raikkonen je postavil čas 1:43.270, Hamilton pa je bil še slabe tri desetinke hitrejši in je z novim rekordom kroga 1:42.970 prišel na prvo mesto. Bottas je prišel na tretje, Vettel pa na četrto mesto. Palmer je zaradi s težav s svojim R.S.17 predčasno končal kvalifikacije ob stezi.

Tri minute pred koncem se je začel boj za Pole. Tokrat je prvi začel Hamilton in postavil fantastičen čas 1:42.553 ,kar je bilo dovolj za njegov 68. Pole Position v karieri s čimer se je izenačil z legendarnim Michaelom Schumacherjem. Na koncu je Raikkonen pokvaril svoj zadnji hiter krog, prehitela pa sta ga Vettel in Bottas.

Dirka za VN Belgije bo jutri ob 14:00

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje