Force India: Dovolj je!

0

Iz vodstva ekipe Force India je po novem incidentu med Sergiem Perezom in Estebanom Oconom prišlo jasno sporočilo: Dovolj je bilo! V kolikor sledi nov incident pa v indijski ekipi svojima dirkačema grozijo tudi s suspenzom.

Moštvena kolega sta na dirki v Spaju med sabo trčila kar dvakrat. Zaradi drugega trčenja po pospeševanju iz La Sourca, ko je Ocon ostal brez prednjega krilca, Perez pa s predrto gumo je Force India izgubila veliko pomembnih točk.

Po dirki so se tenzije med dirkačema nadaljevale, ko je Ocon v izjavi za medije povedal, da ga je Perez kar dvakrat skušal ubiti. Da imajo tudi v ekipi vsega dovolj je potrdil predstavnik moštva Otmar Szafnauer, ki je že takoj po dirki povedal, da dirkača več ne bosta imela dovoljenja za medsebojno dirkanje. V kolikor pa pride do ponovnega incidenta pa je zagrozil tudi s sunspezom iz kakšne od dirk:

“Zelo smo razočarani, da sta se zopet zapletla, kljub temu, da smo jima ponudili vse možnosti za pošteno dirkanje. V kolikor ponovno pride do incidenta bomo razmislili tudi o prepovedi dirkanja. Moramo ukrepati in v takšnem primeru bomo razmislili koga obdržati v bolidu.”

“Sem razočaran ,ker nista mogla zadeve urediti med sabo in mora sedaj ekipa igrati “velikega brata”. Neradi se vpletamo v njun boj, a ekipa je na prvem mestu. Mogoče bi morali ukrepati že pred časom in posledično ne bi izgubili toliko točk, a tukaj je zmeraj tanka meja med tem kar je dobro za ekipo in umetnim omejevanjem svojih dirkačev. Ampak zdaj je kar je. Moštvena politika bo odslej drugačna in tega ne bomo več tolerirali.

Sergio Perez je ob izhodu iz La Sourca brezkompromisno zaprl moštvenega kolega

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje