FERRARI NA VRHU; VELIKA VRNITEV KUBICE!

1

Sebastian Vettel je Ferrari postavil na vrh tudi drugi dan predsezonskih testiranj na Hungaroringu. Zmagovalec nedavne dirke je najhitrejši čas postavil že zjutraj v kratkem stintu na SS gumah, nato pa dirkalnik SF70-H predal Kimiju Raikkonenu.

Zgodba dneva pa je vsekakor težko pričakovana vrnitev Roberta Kubice v dirkalnik F1. In to na kakšen način. Poljak je zmogel neverjetnih 142 krogov, več jih je odpeljal zgolj Luca Ghiotto (Williams). Kubica je na koncu postavil četrti čas dneva 1:18.572 na US gumah, na trši SS varianti (s katero so dirkači vozili v kvalifikacijah) pa je Robert zabeležil čas 1:18.952. Kar je najbolj razveseljujoče pa je relativno velika konstantnost njegovih stintov z več goriva. Kubica je deloval suvereno, variacija v njegovih časih pa je bila nizka. Glede Kubičine vrnitve težko podamo kakšne zaključke, ker seveda ne poznamo količine goriva, mappinga motorja in drugih dejavnikov. Prvi vtis pa je vendarle zelo pozitiven.

Kubica je testiranja sicer začel nekoliko nerodno. Ko je Poljak prvič zapeljal iz garaže je z zadnjo desno gumo zadel v zid, ki loči dve garaži in ob tem podrl tablo Nica Hulkenberga.

Presenečenje dneva je bil vsekakor mladi Mclarnov up Lando Norris, ki je dan končal na drugem mestu. Sicer je res, da je svoj čas postavil na najmehkejši US gumi, a vendarle gre za odličen dosežek, ki je poskrbel za marsikatero dvignjeno obrv v karavani.

17 letni Lando Norris se je izkazal z odličnim časom
Kubica se je suvereno vrnil v dirkalnik F1. Poljak je odpeljal 142 krogov.

Rezultati:

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Simon Andolšek

Bravo Robert!!