Dve zgodbi, eno moštvo: Alonso odstopil, Honda: Nismo opazili težav…

0

Fernando Alonso je svojega Mclarna v 25. krogu zapeljal v garažo in končal VN Belgije. Španec je pred tem javil napako na pogonskem sklopu, a pri Hondi trdijo, a da napake na motorju niso opazili.

Kaos v partnerstvu Mclarna in Honde se torej nadaljuje. Prvi zvezdnik Alonso je že na začetku dirke po radijski zvezi jasno izrazil frustracije nad japonskim partnerjem, ko je izgubljal mesto za mestom: “Sramotno, zares sramotno.”

Moštveni radii Fernanda Alonsa na VN Belgije:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=PBcQewodnSQ”]

Nekoliko kasneje je Španec ekipo povprašal o možnosti dežja. Ko je dobil odgovor, da le tega ni na vidiku je v 25. krogu javil napako na motorju, zapeljal v garažo in odstopil.

Precej običajna zgodba, ki pa je nov zasuk dobila po dirki, ko je Hondin šef Hasegawa medijem povedal, da napake v podatkih niso zaznali:

“Fernando je po radiu javil napako na motorju in čeprav je v podatkih nismo opazili, smo se iz previdnosti odločili za odstop z dirke.”

Kmalu so se pojavile špekulacije, da je Alonso namerno končal dirko, a španski dirkač je po dirki še enkrat ponovil, da je napaka na motorju bila:

“Seveda je težko, ko ne moreš dirkati proti praktično nikomur. Bilo je težko popoldne saj v dirki nismo bili konkurenčni.”

“Bili smo enostavno prepočasni na ravninah in nemogoče se je bilo boriti za mesto. Posledično tudi točke niso bile možne. Na koncu smo morali odstopiti zaradi težav z motorjem.”

“Situacija je takšna kakršna je in kmalu se moramo izboljšati. Vem, da ekipa dela dneve in noči, zato upam, da bodo rezultati kmalu vidni.

Nasprotujoče si izjave glavnih akterje dajo vedeti, da je pri partnerstvu Mclaren-Honde nekaj hudo narobe

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje