Formula 1 je najbolj rastoča športna znamka na družabnih omrežjih

0

Z vstopom Liberty Medie in slovesom Berniea Ecclestona je v svetu Formule 1 definitivno zavel svež veter. Navijači se vračajo, zanimanje raste, novi lastniki pa se uspešno prilagajajo zahtevam modernega občinstva. In rezultati so tu.

Formula 1 je v prvem polletju 2017 že presegla mejo 10 milijonov sledilcev na družabnih omrežjih, kar pomeni 56% rast od konca leta 2016.

Rast F1 je bila tudi za cca trikrat višja od najbolj popularnih športnih serij, kot so NASCAR, MLB, NBA, Liga Prvakov in angleške Premier lige.

Profil F1 na Youtube-u ima že skoraj 600.000 sledilcev, kar pomeni povečanje za 178%, račun na Instagramu pa skoraj 3 milijone, kar pomeni 104% rast glede na isto obdobje lani.

Velik preboj je je Formula 1 storila pri ponujanju video vsebin. Ogledi posnetkov na uradni strani F1 pa so se povečali za neverjetnih 283%. Video objavljen na Facebooku v katerem Lewis Hamilton prejme čelado Ayrtona Senne za izenačitev z legendarnim dirkačem po številu Pole-Positionov pa je postal najbolj gledan F1 video. Ogledalo si ga je kar 7,7 milijona uporabnikov.

Frank Arthofer, direktor digitalnih vsebin pri F1 je podatke o rasti označil kot zelo vzpodbudne:

“Pred začetkom sezone smo si postavili cilj, da razširimo vsebine Formule 1 na vse naše spletne platforme. Ugotovili smo, da je naše primarno občinstvo že nekoliko starejše zato bo naša glavna prioriteta popularizacija F1 tudi med mlajšo generacijo.

Rezultati prve polovice sezone so izredno vzpodbudni. Močno smo povečali ponudbo vsebin, odziv uporabnikov pa je izjemen in vemo, da smo na pravi poti. Formula 1 je najhitreje rastoča športna serija na svetu. To pa so rezultati, ki si jih ta šport zasluži.

Chase Carrey v Formulo 1 prinaša prepotrebne spremembe

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje