ALONSO MCLARNU: HONDA ALI JAZ!

0

V Wokingu je stanje vse bolj napeto in vse bolj jasno postaja, da ima Fernando Alonso dovolj životarjenja na dnu lestvice. Mclaren je v težkem položaju, saj se na eni strani pogaja z Alonsom, po drugi pa išče najboljšo rešitev pri dobavi pogonskih sklopov. Španec pa naj bi za nadaljevanje dirkanja z Mclarnom bojda zahteval novega dobavitelja motorjev.

Zgodba okoli legendarnega britanskega moštva je vse prej kot enostavna. Mclaren se pogaja tako z Alonsom, kot s Hondo. Po drugi strani pa mora Hasegawa najprej prepričati Španca, da bodo prihodnje leto pa le konkurenčni. Velika zmešnjava torej.

Po poročanju nemškega AMuS naj bi pri Mclarnu obstajal interes, da se Honda umakne sama, saj bi britanski ekipi posledično pripadla še zajetna odškodnina. S tem pa so zagotovo seznanjeni tudi Japonci in posledično je malo verjetno, da bi kar odšli. Zdi se, da tako pri Mclarnu, kot pri Hondi ne vedo prav natančno kaj jim je storiti. Po drugi strani pa je tu Alonso, ki tudi preko medijev vse bolj glasno sporoča, da ima Honde dovolj:

“Moramo nekaj spremeniti. Rešitev ne bo padla iz neba, ampak se moramo potruditi, da jo najdemo. Skupaj moramo poiskati najboljšo možnost za prihodnjo sezono.”

Dvakratni svetovni prvak je v Spaju razburil tudi z samovoljnim odstopom zaradi težav z motorjem, ko naj bi s Hondinim pogonskim sklopom bilo vse v redu. Že na začetku vikenda pa je izjavil, da bi se Mclaren z drugim dobaviteljem motorjev boril za prvo štartno vrsto.

Že med poletnim premorom je Španec povedal, da bo pred podpisom nove pogodbe zahteval določena zagotovila in bržkone se ta nanašajo na menjavo dobavitelja pogonskih sklopov. Situacija je torej izjemno zapletena. K pomiritvi strasti pa gotovo ne bodo pripomogle neskončno dolge ravnine, ki dirkače čakajo ta konec tedna v Monzi.

Hasegawa mora najprej prepričati Alonsa, preden se lahko sploh pogaja z Mclarnom.
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje