ALFA ROMEO VEDNO BLIŽJE HAASU IN SAUBERJU

0

Že nekaj časa se generalni direktor koncerna Fiat Chrysler Automobiles (FCO) in šef Ferrarija Sergio Marchionne prizadeva za oživitev blagovne znamke Alfa Romeo. Zdaj smo zelo blizu temu, da bomo vrnitev znamke dočakali že v naslednji sezoni Formule 1.

Marchionne je v živo spremljal dvojno zmago Scuderie na Hungaroringu, medijem pa je znova povedal o svojih načrtih renesanse legendarnih “brandov” združenih v skupini Fiat.Poleg Ferrarija so to še Alfa Romeo, Chrysler, Jeep, Fiat, Maserati, Dodge, Lancia in Abarth. Na vprašanje televizije Sky ali bo Ferrari sledil Mercedesu in Porsche-u v Formulo E je odgovoril:

“V širšem smislu naše strategije z Alfo, Ferrarijem in Maseratijem je to za nas zelo zanimivo. Predvsem tukaj mislim na Maserati, ki bi si tako le še utrdil ugled elitnega proizvajalca električnih avtomobilov. Formula E je logično okolje za Maserati.”

Medtem, ko je iz virov znotraj Alfe slišati, da vstopa z lastno ekipo še nekaj časa zagotovo ne bo, je hkrati zelo verjetno, da bodo pogonski sklopi, ki jih bo Ferrari naslednjo sezono dobavljal svojim partnerskim ekipam nosile oznako Alfe Romeo.

Marchione bi s tem izpolnil sanje in oživil slavno znamko, hkrati pa poskrbel, da Sauber in/ali Haas ob morebitnih slabih rezultatih ne bi vplivala na medijsko podobo Ferrarija in Scuderiinih pogonskih sklopov. Glavni človek Fiata ne skriva želje, da bi Sauber postal nekakšen “junior team” oziroma bolje rečeno B ekipa rdečih, kjer bi Ferrari kalil kader, ki bi bil nato pripravljen na selitev v Maranello. Prav tako pa obstaja želja Scuderie, da bi že prihodnjo sezono za moštvo Petra Sauberja dirkala oba mlada Ferrarijeva upa Charles Leclerc in Antonio Giovinazzi.

Sauber Alfa Romeo? Verjetno že v 2018.

Matej Plešej @F1.si

Sergio Marchionne je odločen oživiti nekatere legendarne znamke iz svoje FCO skupine.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje