Vettel z rekordom kroga napovedal pohod Ferrarija na vrh! Mercedes sukundo zadaj.

0

Dogajalo se je od samega začetka. Oba Ferrarija  sta nemudoma eden za drugim podrla rekord kroga in brez velikih težav premagala mejo 1:18. Najprej Kimi z izjemnim časom 1:17.909. Navdušenje se še ni povsem poleglo, ko je Vettel še za desetinko izboljšal finčev čas. Ferrari je torej brez oklevanja pokazal svojo moč, Mercedes in Red Bull pa sta bila po prvih pozkusih kar sekundo za Scuderio a Mercedesa sta trening začela na trših Soft gumah.

Dobre pol ure pred koncem je ob stezi Red Bullov dirkalnik parkiral včeraj izjemni Daniel Ricciardo. Avstralec je obtičal v peti prestavi, izgledalo pa je kot, napaka v sistemu elektronike.

Sledili so zaključni poizkusi na SS gumah, ki jih je otvoril Sebastian Vettel. Nemec je takoj postavil izjemen čas 1:17:017. Raikkonen je za moštvenim kolegom zaostal skoraj pol sekunde, a je kljub temu to zadostovalo za drugo mesto. Edini, ki se je Vettlu še približal na manj kot sekundo zaostanka je bil Valtteri Bottas z Mercedesom. Lewis Hamilton se je tudi tokrat boril z uravnoteženostjo svojega bolida in je za svojim največjim konkurentom zaostal kar 1,5 sekunde.

Ferrari je prikazal odlično formo na tretjem prostem treningu

Še zmeraj se med najboljšo deseterico držita tudi oba Mclarna. Stoffel Vandoorne se je uvrstil kar na šesto mesto, takoj za najboljšimi bolidi.

Vemo, da  ima Mercedes še rezervo za kvalifikacije. Toda moramo priznati, da Ferrari zaenkrat deluje izjemno.

Kvalifikacije bodo ob 14:00

Rezultati:

 

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje