Sainz ne želi ostati v Torro Rossu v sezoni 2018

0

Letošnji prestopni rok v Formuli 1 bo zelo zanimiv, čeprav bo večina oči uprtih v Fernanda Alonsa pa bo zelo zanimiva prihodnost tudi nekaterih drugih dirkačev. Veliko zanimanja bo požel prav Alonsov rojak, govorimo seveda o Carlosu Sainzu. 22-letni španec se že tretjo sezno dokazuje pri ekipi Toro Rosso, zdaj pa meni, da je v Formuli 1 pokazal dovolj, da si zasluži mesto v ekipi Red Bulla. Španec je lani zavrnil ponudbo ekipe Renault v želji, da bi ostal pod okriljem Red Bulla in si tako zagotovil mesto v njegovi primarni ekipi.

Toda tako Daniel Ricciardo kot Max Verstappen imata z Red Bullom že podpisano pogodbo za naslednjo sezono, zato bo moral mladi Španec poiskati mesto v kateri drugi ekipi.

“Pred nami je še dolga sezona in govorice o prestopu se bodo vedno pojavljale” je dejal Sainz pred vikendom v Avstriji.

” Moj prvi cilj je, da bi naslednjo sezono sedel v dirkalniku Red Bulla in se boril za stopničke, zmage ali za kar koli se bodo že borili. Zato ta cilj se bom v letošnji sezoni maksimalno potrudil.”

“Če se to ne bo zgodilo bom iskal druge možnosti, skoraj zagotovo ne bom preživel še četrto sezono pri Torro Rossu, saj sem pripravljen narediti korak naprej v svoji karieri.”

Carlos Sainz želi narediti korak naprej v svoji F1 karieri.

Sainz je to sezono precej boljši od svojega moštvenega kolega Daniela Kvyta, saj je osvojil kar 25 točk več od Rusa (Sainz 29, Kvyat 4) in je povsem osredotočen na nadaljevanje sezone, kjer želi nadaljevati z dobrimi predstavami.

“Še vedno je zelo zgodaj v sezoni in nevem kaj se bo zgodilo v nadaljevanju. Zaenkrat sem zadovoljen z letošnjo sezono in želim tako nadaljevati.”

“Vsakič ko sem končal dirko sem osvojil točke, imam 11 točk več kot v enakem obdobju lani, to je zelo dobro, še naprej moramo trdo delati.”

Tako Sainz kot Verstappen sta s strani novinarjev dobila vprašanje kako bi bilo, če bi bila znova moštvena kolega tako kot v sezoni 2015 in na začetku sezone 2016.

“Z Maxom je bilo 2015 zelo zabavno in ne bi bilo slabo ponoviti”, je dejal Sainz.

Max pa je na vprašanje odgovoril: “Bil je dobra konkurenca in konkurenco imam rad. Nevem kako je z njegovo pogodbo, morali bomo počakati in videli bomo kaj se bo zgodilo. Mislim, da se bo slej ko prej zgodilo, da bova oba v konkurenčnih dirkalnikih skupaj, samo ne vem v kateri ekipi še”.

Nekateri Sainza vidijo kot naslednika Fernanda Alonsa pri Mclarnu.

Tomaž Strgaršek @F1.si

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje