Ricciardo pred Kimijem na prvem prostem treningu pred VN Madžarske

0

Daniel Ricciardo (Red Bull) je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred VN Madžarske na Hungaroringu. Drugi je bil Kimi Raikkonen s Ferrarijem, tretji pa Lewis Hamilton v Mercedesu. Sebastian Vettel je imel kar nekaj preglavic z uravnoteženostjo svojega Ferrarija in je trening končal na šestem mestu.

Dirkači so imeli veliko težav v drugem sektorju med ovinkoma št. 9 in 11. Najprej se je ob vstopu vanj zavrtel Sebastian Vettel a je Nemcu uspelo rešiti svoje Ferrari. Le nekaj trenutkov zatem pa je na istem mestu kontrolo nad Haasovim bolidom izgubil Antonio Giovinazzi in trčil v zaščitno ogrado. Sledila je rdeča zastava in prekinitev treninga. Številni dirkači so se pritoževali nad močnim understeerom, Sebastian Vettel pa je tožil nad težavami pri ogrevanju gum.

Po rdeči zastavi sta Mercedesa začela nizati hitre kroge na SS gumah in se izmenično menjala na vrhu razvrstitve. Kmalu zatem je Hamiltonov čas premagal Ricciardo in potrdil pričakovano konkurenčnost Red Bulla na Hungaroringu. Ferrari je napadel zadnji in Raikkonen se je prebil na drugo mesto, Vettlu pa kljub izjemno hitrih sektorskih časih ni uspelo sestaviti popolnega kroga. Pričakovano visoko pa sta se uvrstila tudi oba Mclarnova dirkača, ki sta zasedla 7 in 8 pozicijo. Seveda ob dejstvu, da ne poznamo količine goriva s katero so dirkači postavili najboljše čase.

Drugi trening bo ob 14:00

Matej Plešej @F1.si

Rezultati:

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje