MERCEDESOV Q3 UDAREC

0
Veliko je besed in polemik o tem, da ima Mercedes nekaj več pod pokrovom motorja, posebej v Q2/3. Dosti je bilo napisanega in priznam da me osebno večina tega ni prepričala. A se strinjam, če mi ni prav, naj napišem svoj predlog.
Zatorej se mi je med srebanjem jutranje kave utrnila zamisel, ki mogoče drži, mogoče ne, a meni je nekako bolj všeč, kot vse do sedaj zasledene, a vendarle je le špekulacija.
Najprej se moramo strinjati z dejstvom da so v formuli ena le dve vrsti ekip, tiste ki kršijo pravilnik in tiste, ki jih pri tem ne ulovijo ( Flavio docet). In sedaj sprejmimo tezo da ima Mercedes nekaj več (sam tega ne vem, to je samo osnova za razmišljanje). Vem pa, da motor malo bolj kadi v kakih krogih, in da bi lahko rekli da ima več moči v določenih segmentih dirke oziroma v kvalifikacijah. Torej če uporabimo maksimo Sherlocka Holmesa, če izključimo vse kar je nemogoče je tisto kar nam ostane, čeprav malo verjetno, resnica, imamo na začetku tega dim in kratki čas delovanja.
Kot sem že pisal, olje kot gorivo me ne preveč prepriča. Lahko se motim, na polno. A kaj pa, kot je kdo izmed vas omenil, če je nekje skrivni program. (kar je možno) ki pomaga tako, da MGU-H pomaga za krajše obdobje vrteti turbino tudi na visokih obratih. S tem bi kompresor dosegel višji pritisk (kar kolikor vem ni omejeno), program bi zaprl wastgate ventil in zvišal dotok goriva. Tako bi v istem časovnem obdobju lahko imeli več goriva, več kisika,  dobili bi več moči in manjšo zanesljivost pogonskega sklopa (zato omejen čas uporabe) in dim zaradi hitrejšega vrtenja turbine in mazanja le te.  Kolikor je meni znano, omejitev je le na dotoku goriva, ne več kot 100 kg/h in kapaciteti rezervoarja. Torej, bi lahko bilo, če deluje, če obstaja in če ga uporabljajo, celo v sivini pravilnika.
A kot sem že omenil, imam enak dostop do virov kot vsi vi tukaj, in zgoraj opisana ideja je le ideja, ki mogoče deluje. Meni osebno je všeč, kaj pa vam?
Simon Jazbec @F1.si
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje