Lauda: V Mercedesu ni moštvenih ukazov

2

V padocku je ta trenutek slišati različna mnenja ali je Mercedes ravnal pametno, ko je Lewis Hamilton na ciljni ravnini predse spustil Valtterija Bottasa.

Spomnimo, med dirko na Hungaroringu je Bottas najprej spustil hitrejšega Hamiltona in mu s tem omogočil, da napade vodilna Ferrarija. Britancu poizkus ni uspel in je v skladu z moštvenim dogovorom Fincu vrnil mesto v zadnjih metrih dirke.

Hamilton je s tem izgubil še dodatne tri točke proti Sebastianu Vettlu v tesnem boju za naslov svetovnega prvaka. Lewis tako na počitnice odhaja z zaostankom 14. točk za vodilnim Vettlom.

Karavana F1 je glede manevra precej razdeljena. Za večino je bila to častna in športna poteza nekateri pa so mnenja, da v taboru srebrnih puščic niso ravnali najbolj premišljeno. Med njimi je tudi šef ekipe Red Bull Christian Horner, ki je po dirki povedal:

“Mi smo enako storili pred dvema letoma v Monaku” (Kvyat je spustil Ricciarda)

“Toda menim, da je situacija, ko se gre za zmago v prvenstvu malenkost drugačna. Pri Mercedesu je Hamilton prvi dirkač in enkrat se je pač potrebno odločiti na koga boš stavil”

Šef Red Bulla ni prepričan, da so pri Mercedesu ravnali pravilno

V ekipi Mercedesa pa ob tem ne dvomijo, da so ravnali pravilno. Šef ekipe Mercedes Totto Wolff odgovarja:

“Popolnoma se zavedamo, da lahko te tri točke odločijo prvenstvo. Toda to je pač način delovanja naše ekipe. Če zaradi tega izgubimo naslov ga pač bomo a držimo se svojih besed.

Podobnega mnenja je tudi Niki Lauda, ki poudarja, da pri nemškem gigantu obstajajo jasna pravila, da se ukazov iz boksov ne uporablja:

“Vedno smo trdili, da lahko dirkača svobodno dirkata med sabo. V ekipi Mercedes ni moštvenih ukazov in to je absolutno pravilno.

Nenazadnje je tudi Hamilton sam podprl stališča svojih šefov:

“Ne vem kaj si bom mislil, če zaradi tega ostanem brez naslova. Vem pa, da ga hočem osvojiti na pravi način.”

Lewis Hamilton: Naslov hočem osvojiti na pravi način

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Leonardo

V Sloveniji imamo en lep pregovor: Zarečenega kruha se največ poje.