HVALA VAM!!!

4

Dragi Max. Celoten vikend sem sledil vaši ekipi in pričakoval, da bi lahko z ekipo Red Bulla pripravili kakšno tehnično ali strateško presenečenje, da bi tako poživili dirko in prvenstvo. Belili smo si glavo ali dva, ali samo en postanek, računali smo pace, obrabo gum….; In hvala Max, trudili smo se zaman. Tvoji časi mi dajo prav in z Ricciardom bi bila tam, kjer sem predvideval, da bosta. Če bi se le manj delal “frajercka” in bil v resnici Frajer, bi bila ti in tvoj kolega na stopničkah ali bi eden izmed vaju mogoče celo zmagal. Mogoče tudi ti. Prosil bi te, da naslednjič  kriviš zgolj sebe, če se ti ne bo izteklo tako kot hočeš ti, ali kdorkoli pač vodi tvojo kariero.

Hvala Rdeči! ne samo da favorizirate bolje plačanega voznika, ki ni zmeraj hitrejši. Temveč je tisti, ki ga vi smatrate kot inferiornega, a je vaš zadnji svetovni prvak, še zmeraj s podrobnostjo, ki štrli iz povprečja.. Ni potrebno da ga vsak dirkaški vikend kastrirate samo zato, da se zlati deček ne zjoka. A brez skrbi, od velike nagrade Evrope 1999 ne morete narediti več nič, kar bi me razočaralo. Vaša zmaga je pokazala le to, da je cesar gol, da vaša premoč le ni tako velika. Sezona je dolga. Dobro da je sedaj enomesečni premor, kjer se boste lahko odločili ali hočete katero izmed prvenstev celo zmagati ali pa že sedaj razmisliti o možnem izgovoru. Sedaj so na vrsti hitre proge in če sami verjamete v lastno premoč, jaz žal ne.

Hvala McLarnu, enkrat nekoliko manj polemik in veliko kvalitetnega dirkanja. Hvala Fernando, da se še zmeraj zabavaš, da pokažeš da znaš, želim pa ti manj prebliskov in petja siren drugih kategorij. Če greš, te bom vsaj jaz pogrešal.

Hvala tudi tebi Daniel! imaš prihodnost, tudi sreča se bo obrnila in tudi kak naslov bo padel. Le še smrkavci morajo razumeti da dirke niso PS igre.
Hvala Mercedes, marsikomu ste pokazali kaj je dirkanje, vaša superiornost, taka ali drugačna, je zaslužena z vašim pravim dirkalnim duhom. Znate in se nikoli ne predate, brez izgovora, in ostalih bedarij.  Glede na to, da smo vsi vedeli, da to ni vaša proga, je pokazano res izjemno. Imate čast, vrnili ste odvzeto, imate nekaj več. Pika. Ste skromni v zmagah in velikodušni v porazih.
Wiliams, no comment, rečem vam lahko le: lepo pobarvan avto! Medtem ko Force India, dajte no, tako dobra ekipa in bolid tiste barve. Ostali pa po pričakovanjih, malo bolj, malo manj.
Hvala vsem profesionalcem tam na Hungaroringu, plačani in preplačani, Iz kavča smo gladko videli in razumeli vse kar ste naredili, pa tudi večino tistega, kar bi morali narediti pa nam nikoli ni bilo jasno zakaj niste?
In hvala vsem ki so se z nami zabavali ti dve urici. Bilo je lepo.
Simon Jazbec @F1.si
guest

4 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Leonardo

“Imate čast, vrnili ste odvzeto, imate nekaj več.” Kaj ali res samo ti nisi videl reakcije v Mercedesovi garaži ko je Hamilton prepustil mesto? Če mene vprašaš ekipa ni bila ravno navdušena nad to potezo.
Edino, kar je pa 100% res, da so še vedno najmočnejši in v naslednjih dirkah se bo moral Ferrari ali Redbul res dobro pripravit če jih želijo premagat. Kar pa seveda nebo lahko.

Simon Jazbec

Dragi Leonardo, ne samo da sem videl reakcijo, sem poslušal tudi kaj so govorili po radijski zvezi, zaradi tega tudi ta komentar. Dogovor je bil med tehniki in vozniki, ekipo. In so se ga držali…. Štejejo pa dejstva ne pa grimase.

Leonardo

No moraš pa priznat, da grimase nekaj povedo in vse skupaj ni bilo tako častno s strani Mercedesa kot se hoče to prikazat.
In seveda močno dvomim, da bi se lahko tehniki in vozniki nekaj menili brez vedenja vodstva ekipe.
Menim, da je bil ta manever samostojna akcija Hamiltona in se jo šefi niso ravno veselili. To je pač moje mnenje in to povedo grimase. Dejstvo pa je, da je Hamilton to naredil čeprav mu nebi bilo treba.

Simon Jazbec

Ne polemiziram in tudi napišem svoje mnenje. Če se spomnite, je bil Bottas prvi, ki se je odmaknil, da gre Lewis naprej, ker bi lahko ulovil Ferrarija, z obljubo da dobi mesto nazaj. Lewisu ni bilo treba držati besede, seveda ne, a Jo je, zato je storil častno dejanje, Valterri tudi, ker je zaupal in dobil vrnjeno, ostali v ekipi, ker so vse to izvedli in prenesli po zvezah, da smo vsi to slišali. ( Dovolite tu je članek neoporečnega britanskega vira ki te dogodke povzema http://www.telegraph.co.uk/formula-1/2017/07/30/hungarian-grand-prix-2017-live-race-updates-lewis-hamilton-latest/ Sedaj pa verjamem, da je današnji svet tisti, ki nagrajuje onega ki izkoristi… Preberi več